«Menn i barnehagen – deltakelse i barns liv. Perspektiver på identitet, profesjonsrolle og saker om overgrep mot barn»

Barnehagen skal gjenspeile samfunnet for øvrig, og det er viktig for barnehagens kvalitative tilbud at barn har kontakt med både kvinner og menn. Bergen kommune har en målsetting om at 20% av de ansatte skal være menn. Etter årsmelding 2018 har de kommunale barnehagene 11,33 % mannlige ansatte.

Høsten 2017 ble det opprettet en prosjektgruppe som skal arbeide med temaet «Menn i barnehagen». Prosjektgruppen er nedsatt av Bergen kommune som barnehageeier, og arbeidet i prosjektgruppen blir derfor spesielt rettet mot kommunale barnehager vedrørende å beholde og rekruttere menn. Rune Espe, styrer i Sollien barnehage, leder prosjektgruppen.


Om dette kurset

Bilde av mannog barn som går tur

I flere år har det vært stort fokus på å rekruttere og beholde flere mannlige barnehageansatte.
Hvilke faktorer kan bidra til at menn står i yrket?
Hvordan påvirker saker om overgrep mot barn arbeidshverdagen for menn som arbeider i barnehagen?
På årets seminar vil John Steinar Draugsvoll fra Myrholtet barnehage samt Anne-Gro Asbjørnsen og Daniel Haukedal fra Øyjorden barnehage dele ulike erfaringer som har betydning for det å beholde menn i barnehagen.

Målgruppe: Styrere og mannlige ansatte i kommunale barnehager i Bergen kommune

Påmeldingsfrist: 12.3.19 ETTER denne datoen er det ikke mulig å melde seg på - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra

Avmeldingsfrist: 20.3.19 Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra



Forutsetninger
Ingen
Produsert av
seksjon barnehage, Bergen kommune
Kurssted
Nøstet, Nøstegaten 58A - 1.etasje
Tid fra - til
22.03.2019 kl. 11:30-15:30
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
1 av 80
Påmeldingsfrist
12.03.2019