- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om dette kurset

Obs! Merk endring av innhold. Se under.

Målgruppe

Alle lærere som underviser i naturfag på mellomtrinnet.

Innhold

Vi vil i faggruppen legge vekt på å teste ut praktiske undervisningsopplegg og dele erfaringer. I tillegg vil vi følge nøye med på fagfornyelsen og gjøre de tiltakene som trengs i forhold til det.

Tid

Onsdagene 18.9.19 – 23.10.19 - 29.1.20 - 4.3.20 - 22.4.20

Alle ganger kl. 13.00 – 16.00

Sted

Kjellervolla skole, samlingsalen 

Ansvarlige

Torill Høiby og Tine Weise Håland, Skedsmo realfagssenter



Oppdatert 21.8.2019

I forbindelse med at programmering og algoritmisk tankegang vil komme som en del av ny læreplan, fikk Skedsmo kommune sommeren 2019 innvilget følgende søknader:

  • Midler til kompetanseheving for lærere i programmering, teknologi og naturfagdidaktikk. Dette gjennom ordningen for Desentralisert kompetanseutvikling og i regi av Naturfagssenteret ved Universitetet i Oslo. 
  • Midler til innkjøp av utstyr til programmering gjennom Den teknologiske skolesekken.

Kompetansehevingen som tilbys fra Naturfagssenteret er i hovedsak beregnet for naturfags- og matematikklærere på 5.-7. trinn. For å finne frem til en kurstid som i minst mulig grad berører skolenes ordinære drift, har vi valgt å integrere kompetansehevingen i faggruppen 1.10 Faggruppe i naturfag for 5.-7. trinn (jfr. Kurskatalogen). Kompetansehevingen tilbys lærere på mellomtrinnet i alle tre kommuner, og inkluderer også programmeringsutstyr til skolene som deltar. Et mål her er at lærerne som deltar kan formidle oppleggene videre til egne kollegaer, samt få et visst ansvar tilknyttet videre bruk av utstyret på sin skole. Det er derfor en fordel om mer enn en lærer ved skolen deltar. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper i programmering.

Til orientering vil faggruppen 1.10 Naturfag for 5.-7. trinn skoleåret 2019-2020 legges opp på følgende måte:

  • Høsten 2019: Vekt på den nye læreplanen i naturfag, samt det å teste ut praktiske undervisningsopplegg og dele erfaringer.
  • Våren 2020: Kurs i programmering, teknologi og naturfagsdidaktikk.

Merk at det i tillegg til de tre faggruppedatoene våren 2020, vil bli ytterligere to kursdatoer høsten 2020. Også disse vil legges til faggruppen 1.10. Det vil derfor være en fordel at lærerne som melder seg på faggruppen i naturfag for mellomtrinnet dette året også er innstilt på å delta gjennom skoleåret 2020-2021. 

Ber om at innholdet i denne mailen videreformidles til aktuelle lærere. Påmeldingen skjer på vanlig måte gjennom KS Læring. Ved behov for ytterligere informasjon, kontakt Torill Høiby ved Skedsmo realfagssenter: torhoei@skedsmo.kommune.no


Forutsetninger
Ingen
Produsert av
PPA, Skedsmo kommune
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
3 av 50
Påmeldingsfrist
07.09.2019