Barnehagene befinner seg stadig i situasjoner hvor det må vurderes om, hvordan og til hvem diverse informasjon skal gis. Man kan oppleve å stå i et spenningsfelt hvor man må ta stilling til grenseoppgangen for hva som på den ene siden er nødvendig informasjon for å få utført jobben til sakens beste og hva som på den andre siden faller inn under taushetsplikten og dermed ikke kan deles.  Det er derfor av stor betydning at styrere og også pedagoger i barnehagen har god kjennskap til gjeldende lovverk og håndterer dette i hverdagen på riktig måte.



Om dette kurset

Barnehagene befinner seg stadig i situasjoner hvor det må vurderes om, hvordan og til hvem diverse informasjon skal gis. Man kan oppleve å stå i et spenningsfelt hvor man må ta stilling til grenseoppgangen for hva som på den ene siden er nødvendig informasjon for å få utført jobben til sakens beste og hva som på den andre siden faller inn under taushetsplikten.  Det er derfor av stor betydning at styrere og også pedagoger i barnehagen har god kjennskap til gjeldende lovverk og håndterer dette i hverdagen på riktig måte.

Vi erfarer gjennom flere konkrete saker at dette er en aktuell problemstilling for mange, og Kvalitetsutvalget har også hatt tematikken på agendaen.

Det er avgjørende at virksomhetslederne er oppdaterte på lovverket og trygge i anvendelsen. Vi ønsker derfor å sikre at alle styrere har nødvendig kunnskap gjennom et halvdagskurs i taushetsplikten. Pedagogiske ledere vil også ofte være i situasjoner hvor kunnskap om taushetsplikten vil være nødvendig og avgjørende for rett håndtering av informasjon. Kurset er derfor også for pedagogiske ledere.

Stavanger kommunes jurist Kristine Lie tar oss inn i følgende temaer:

  • Reglene om taushetsplikt i barnehageloven § 20 og forvaltningsloven § 13

  • Behovet for taushetsplikt

  • Innholdet i taushetsplikten – hvem er ansvarlig?

  • Begrensninger i taushetsplikten

  • Mulighet for tverrfaglig samarbeid?

  • Grensen mellom taushetsplikt og opplysningsplikt til barnevern etc.

  • Taushetsplikt i praksis – i barnehagehverdagen Eksempler og case

 

Enkel lunsj til alle kl.11.00.


Produsert av
Anne Abrahamsen
Kurssted
BCC Forum
Tid fra - til
Onsdag kl 08.30-11.00
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
292 av 400