Om dette kurset

Målgruppe: Enhetsledere, andre ledere og støttepersonell som deltar i økonomiforvaltningen. 

Læringsmål: Målsetningen med dette kurset er at du skal kunne gjøre deg nytte av de viktigste rapportene i UBW Økonomi. Kurset skal gi deg en forståelse av de ulike rapportene, og hvordan du skal bruke dem i økonomistyringen. Hvilken rapport bruker jeg til hva, hvordan bruke søkebildet og manøvrere i rapportene. Du skal kunne bruke prognosemodulen, og lage prognoser. Du skal kunne bruke økonomistyringsrapportene for å få oversikt over den økonomiske situasjonen og utføre korreksjoner slik at årsprognosen gir et mest mulig korrekt bilde. I tillegg lærer du å legge inn effekt av kostnadsreduserende tiltak som iverksettes for å holde budsjettet. 

Kursbeskrivelse: Hvordan bestille en rapport, avgrense søk (parameterbildet og felthjelp), vise/skjule kolonner samt navigere mellom ulike nivå. Rapporter for budsjettoppfølging, budsjettjusteringer med videre. Tolke rapportene i UBW Økonomi ved å klargjøre hva som er grunnlag for rapportene. Hvilke forutsetninger er til stede for budsjett i form av periodisering, sesongkoder med videre. Prognosemodulen gjennomgås. Sentrale tema er hvordan Framsikt fremskriver prognosen, og hvordan du bruker prognosemodulen når du skal korrigere og legge inn tiltak. 


Avmeldingsfrist: 30.09.2020
Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursarrangør for å melde fra. Deltakeravgift påløper ikke når avmelding skjer før frist. 

Kontaktinformasjon til kursarrangør: LRS hjelper deg 



Forutsetninger
God generell kunnskap om Windows og internett. Deltager må ha gjennomført UBW Økonomi Grunnkurs og være aktiv bruker av UBW Økonomi Web. Du bør ha sett Bergen kommunes økonomihåndbok som er tilgjengelig på Almenningen.
Produsert av
Byrådsavdelingen for finans, innovasjon og eiendom, Bergen kommune
Kurssted
1 Digitalt møtested
Tid fra - til
02.10.2020 09:00-15:00
Intern pris
650
Ekstern pris
650
Tidsbruk
6 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
3 av 15
Påmeldingsfrist
30.09.2020