For å bli sertifisert veileder i ICDP må du:


  • Delta på tre obligatoriske samlinger à to dager med undervisning og øvelser

  • Gjennomføre en veiledningsgruppe for foreldre (egentrening) bestående av 8 møter a 1 ½ - 2 timer hver gang (standardversjonen) eller 12 møter a 2 - 3 timer hver gang (minoritetsversjonen). Møtene gjennomføres en gang per uke. I opplæringsfasen må det regnes ca. 1 - 2 timer til for- og etterarbeid per møte. Foreldregruppene kan starte etter siste teorisamling 4. - 5. februar 2021 så snart rekruttering av foreldre er fullført.

  • Delta på to/tre obligatoriske veiledningsdager mens egentrening pågår (to/tre enkeltstående dager).

  • Skrive loggbok fra arbeidet som skal godkjennes av trenerne.


Enheter som melder på sine kandidater, forplikter seg til å: 

  • Forankre ICDP-arbeidet i virksomhetens ledelse og planer 

  • Bistå i rekruttering av foreldre til egentreningsgruppen 

  • Stille lokaler til disposisjon for foreldregruppen ved behov 

  • Frigi nødvendig tid til opplæring, egentrening, veiledning og loggskriving for påmeldte ansatte 

  • Legge plan for videre drift av grupper etter endt opplæring  


Målgruppe:

Ansatte som har foreldreveiledning som en del av sitt arbeid, ansatte i barnehager, skoler, helsestasjoner og andre institusjoner som er omsorgsgivere i kraft av sin stilling. Frivillige organisasjoner som tilbyr foreldrestøttende tiltak kan også søke om få ta del i opplæringen. Ved ledig kapasitet kan kandidater fra andre kommuner få kjøpt plass til opplæringen.

I Trondheim kommune har vi sertifisert mange veiledere med ulike språk, og behovet for de ulike språkene varierer fra år til år. Språk vi anser behov for å sertifisere flere i nå er arabisk, swahili og tyrkisk, men andre språk kan også være aktuelle. Dersom du ønsker å sertifiseres som ICDP minoritetsveileder stilles det krav om gode norskferdigheter. 

Veilederopplæringen har begrenset antall plasser, og det vil derfor bli gjort en prioritering og helhetlig vurdering av hvilke kandidater som får plass på veilederopplæringen. Alle som fyller ut påmeldingsskjema vil få beskjed om de får plass eller ikke så snart uttaket er klart. Alle som melder seg på opplæringen også fylle ut et googleskjema som vil benyttes i vurderingen av hvilke kandidater som får tildelt plass. 

Les mer informasjon om ICDP her: https://bufdir.no/Familie/Fagstotte/Sertifisering_i_ICDP/

Forutsetninger
ICDP veilederopplæring er for ansatte som har foreldreveiledning som en del av sitt arbeid, ansatte i barnehager, skoler, helsestasjoner og andre institusjoner som er omsorgsgivere i kraft av sin stilling. Frivillige organisasjoner som tilbyr foreldrestøttende tiltak kan også søke om få ta del i opplæringen.
Produsert av
Øya barnehage, Trondheim kommune
Deltakere
Kurssted
Statens Hus - møterom Melhus
Tid fra - til
07.01.2021 kl. 09:00-15:30
08.01.2021 kl. 09:00-15:30
21.01.2021 kl. 09:00-15:30
22.01.2021 kl. 09:00-15:30
04.02.2021 kl. 09:00-15:30
05.02.2021 kl. 09:00-15:30
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
10 av 20
Påmeldingsfrist
30.11.2020