FAGSAMLING FOR ANSATTE I PRIVATE OG KOMMUNALE BARNEHAGER OM INTERKULTURELL LEK

Barn elsker å leke og for barn er lek – barns måte å være i verden på. Men, det er ikke alltid at alle barn finner sin plass i leken på egenhånd. Noen trenger hjelp og støtte fra voksne. I denne samlingen retter vi blikket mot mangfoldet i barnegruppen og hvordan tilrettelegging av lek kan foregå på mange ulike måter.  

Dette er den tredje av syv enkeltstående fagsamlinger for ansatte i barnehagene. Hovedmålgruppen er assistenter og fagarbeidere, men hele personalet er invitert til å delta. Kurset er fullfinansiert av med statlige kompetansemidler og er gratis for deltakerne.

På denne samlingen skal vi se nærmere på noen forhold ved tilrettelegging for lek som er særlig viktig når barna i barnegruppen har ulik kulturell og språklig bakgrunn. Forelesningen vil ta utgangspunkt i en kulturhistorisk teoriramme der personalets mulige handlingsrom vil bli utforsket. På bakgrunn av dette vil deltakerne kunne se muligheter til å variere egen praksis i forhold til barnegruppen.

Samlingen vil være en kombinasjon av forelesning og gruppearbeid. Deltakerne vil få en artikkel til gjennomlesning i forkant av samlingen. Lysbildene fra kurset samt en oppgave knyttet til temaet vil bli sendt deltakerne og kan brukes i implementeringsarbeidet i den enkelte barnehage.


Målgruppe: Ansatte i private og kommunale barnehager i Bergen kommune

Kursbeskrivelse: Digital fagsamling på ettermiddag/kveld




Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Barnehagemyndighet, Bergen Kommune
Tid fra - til
Teams direktesent arrangement 11.03.2021. kl 17.30-20.00 Lenke publiseres på Oppslagstavlen
Tidsbruk
6 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
1666 av 2000
Påmeldingsfrist
28.02.2021
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger