Kursets innhold: Dette er en enkeltstående fagsamling hvor alle ansatte inviteres til å delta. Hovedmålgruppen er assistenter og fagarbeidere i barnehagen. 

Det er fortsatt tidlig på høsten og barnehagene har fått gleden av å ønske mange nye barn og foreldre velkomment til barnehagen. Når barnet starter i barnehagen påvirker dette hele familiens hverdag, rutiner og relasjoner. Barnehagepersonalets bevissthet om og forståelse for dette første møtet, vil kunne ha betydning for om barnehagen oppleves som et trygt og godt sted å være. Fagsamlingens tema omhandler oppstart og den første tiden i barnehagen.  Barn og foreldre møter mye som er nytt: Nye mennesker, rutiner og måter å gjøre ting på. Det handler om relasjoner og det å bli kjent og trygg på hverandre. Et positivt og godt møte med foreldrene er først og fremst barnehagens og profesjonens oppgave og ansvar. Et ansvar som må forvaltes med en godt forankret faglig innsikt. Ratib Lekhal er foreleser på denne fagsamlingen. Han har Ph.D i pedagogikk og er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Gjennom forelesningen vil vi få ny innsikt i forskning og kunnskap om tilvenning i barnehagen. Vi tas med inn i nyere teorier om barns utvikling, systemteori og tilknytningsteori.  Lekhal har i sin forskning rettet blikket mot faktorer i barnehagen som påvirker barns læring og utvikling og har særlig vært opptatt av barn i risikogrupper. 

Program, forarbeid og påloggingslenke til samlingen-> klikk på grønn knapp oppe til venstreGå til kurset

Målgruppe:  Kurset er åpent for alle ansatte i privat og kommunal barnehagesektor i Bergen. Hovedmålgruppen er assistenter og fagarbeidere i barnehagene.

Sted: Digitalt arrangement på Teams Live. 

Påloggingslenke: Blir lagt på kursets oppslagstavle 1-2 uker i forkant av arrangementet. 

Bulkpåmelding: Vi anbefaler at minst to fra samme barnehager melder seg på, slik at flere kan hente informasjon på kursets oppslagstavle. Deltakere som er påmeldt med epostadresse i kurset, må hente informasjon om forarbeid og påloggingslenke på kursets oppslagstavle og videreformidle dette til egne kollegaer som skal delta. 

Påmeldingsfrist: 04. september 2021 

Avmeldingsfrist: 06. september 2021

Fra og med denne datoen er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra

Kostnader: Samlingen er gratis

NB: Avgrenset antall kursplasser: 1000 (ingen begrensning)

Kontaktinformasjon til kursarrangør:

Mona Elde Rasmussen ; mailto:Mona.rasmussen2@bergen.kommune.no Mobil: 40819081
Øystein Grønlund Bekken ; 
mailto:Oystein.Bekken@bergen.kommune.no Mobil: 40810845
Siri Dueland Sivertsen ; 
mailto:Siri.Sivertsen@bergen.kommune.no Mobil: 40819148

Forutsetninger
Gjennomført forarbeid
Produsert av
Avdeling barnehagemyndighet, Bergen kommune
Kursansvarlig
Kurssted
1 Digitalt møtested
Tid fra - til
06.09.2021 kl. 17:30-20:00
Tidsbruk
2,5timer
Forventet innsats
Forarbeid gjennomføres for å få størst mulig utbytte av samlingen.
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
681 av 1000
Påmeldingsfrist
06.09.2021