Målgruppe

Ansatte i skolen og SFO

Innhold

Hvordan hjelper vi de elevene som ikke responderer på de voksnes forventninger på en akseptabel måte? Hvilken støtte trenger elevene som stormer ut av klasserommet, ødelegger ting eller truer medelever?

Dette kurset gir anvendelig kunnskap om hvordan elever med sterke følelsesuttrykk kan møtes, og hva som er til hjelp når vanskelige situasjoner oppstår og når følelsene blir så store at de kommer i veien for samspill og læring. Kurset gir også en innføring i viktige prinsipper for å forebygge store følelsesutbrudd og for å fremme mer hensiktsmessige handlingsmåter. Det formidles kunnskap om den generelle emosjonelle utviklingen hos barn og unge knyttet opp til hjernens utvikling.

Kurset gjenspeiler holdningen om at “Barn gjør det bra hvis de kan”, og det vil også omtales arbeid med reguleringsstøtte. Det er fokus på konkrete eksempler, metoder og verktøy som er relevante for hverdagen i skole og SFO.

Det settes opp to kurstidspunkter for å sikre at både skole og SFO får anledning til å delta. Kurset vil ha samme innhold på de to oppsatte datoene.

Tid

Torsdag 04.11.21, kl. 13.30 - 15.30

Kurset avholdes på to ulike datoer med samme innhold. Se kurs 8.8

Sted

Teams

Ansvarlige

Lina Sara Maria Carlsson og Cornelia Engert Løken,
Pedagogisk- psykologisk avdeling

Påmelding

KS Læring, frist 01.09.21


Forutsetninger
Ansatte i Lillestrøm kommune
Produsert av
Pedagogisk-psykologisk avdeling, Lillestrøm kommune
Deltakere
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
Ubegrenset
Påmeldingsfrist
01.09.2021