Penger og klokke. Foto.


Kurset er obligatorisk for ansatte i Bergen kommune som skal jobbe med prognose/økonomistyring og gir deltakerne en innføring i prognosemodulen i Framsikt og bruk av økonomistyringsrapporter i UBW Økonomi. 

Om dette kurset

Målgruppe: Kurs for enhetsledere, andre ledere og støttepersonell som deltar i økonomiforvaltningen i Bergen kommune.

Læringsmål: Målsetningen med dette kurset er at du skal kunne gjøre deg nytte av de viktigste rapportene i UBW Økonomi. Kurset skal gi deg en forståelse av de ulike rapportene, og hvordan du skal bruke dem i økonomistyringen. Hvilken rapport bruker jeg til hva, hvordan bruke søkebildet og manøvrere i rapportene. Du skal kunne bruke prognosemodulen, og lage prognoser. Du skal kunne bruke økonomistyringsrapportene for å få oversikt over den økonomiske situasjonen og utføre korreksjoner slik at årsprognosen gir et mest mulig korrekt bilde. I tillegg lærer du å legge inn effekt av kostnadsreduserende tiltak som iverksettes for å holde budsjettet.

Kursbeskrivelse: Hvordan bestille en rapport, avgrense søk (parameterbildet og felthjelp), vise/skjule kolonner samt navigere mellom ulike nivå. Rapporter for budsjettoppfølging, budsjettjusteringer med videre. Tolke rapportene i UBW Økonomi ved å klargjøre hva som er grunnlag for rapportene. Hvilke forutsetninger er til stede for budsjett i form av periodisering, sesongkoder med videre. Prognosemodulen gjennomgås. Sentrale tema er hvordan Framsikt fremskriver prognosen, og hvordan du bruker prognosemodulen når du skal korrigere og legge inn tiltak.

Avmeldingsfrist: 26.05.2022
Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra


Kontaktinformasjon til kursarrangør:  LRS hjelper deg - Regnskap.


Forutsetninger
God generell kunnskap om Windows og Internett. Deltaker må ha gjennomført UBW økonomi - grunnkurs 1,2 og 3, samt være aktiv bruker i UBW økonomi Web. Du bør ha kjennskap til økonomidelen i Bk Kvalitet som er tilgjengelig via Allmenningen.
Produsert av
Byrådsavdeling for finans, innovasjon og eiendom, Bergen kommune
Kurssted
0 Kurssted ikke avgjort
Tid fra - til
01.06.2022 kl 09.00-15.00
Intern pris
750
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
4 av 14
Påmeldingsfrist
26.05.2022