Om dette kurset

OBS!Dette kurset består av to dagar. Dette er dag 2 av 2. Begge dagar må gjennomførast for å få kurset fullført. Det er egen påmelding i KS læring til dag 1. 

Målgruppe: Tilsette i einingar under Byrådsavdeling for barnevern og sosiale tjenester 

Læringsmål: Etter gjennomført Lean 3 skal deltakarane oppleve at dei kan anvende relevant verktøy og føle seg rusta til å leie/ fasilitere prosessarbeid og eit konkret KF-prosjekt i si eining. Deltakarar skal kunne rettleie og motivere leiarar og tilsette til å drive forbetringsarbeid, samt vere prosesstøtte i Lean-prosessar for andre avdelingar og einingar 

Påmelding: Påmelding via KS Læring 

Kursbeskrivelse: 

Lean - Kurs nivå 3 

Vi ønsker alle einingar under Byrådsavdeling for arbeid, sosial og bustad velkomen til Lean-kurs nivå 3. Kurset rettar seg mot leiarar, tilsette med Lean-ansvar på eininga, prosjektleiarar, tillitsvalte og interesserte tilsette som ønskjer å lære meir om Lean, kontinuerlig forbetring og prosessleiing i praksis. Deltaking må vere avklart med leiar. 

Kurset er delt i to delar fordelt på to dagar. For å få godkjent kurset må du ha tatt både del 1 og del 2. 

Del 1: Lean-verktøy og prosessleiing  

Del 2: Lean i teori og praksis  

Kva får eininga igjen for å sende deltakarar på dette kurset? 

Tenestene våre vert stadig stilt overfor endringar - både endra brukargruppar, nye budsjettmål og personalskifte. Lean er på den eine sida ein filosofi kor målet er å kontinuerlig forbetre og tilpasse verksemda framfor å gjennomføre større omstillingar. På den andre sida er Lean eit sett med konkrete verktøy for å løyse problem og prioritere dei rette forbetringane. Ved å delta på Lean-kurs, vil eininga stå betre rusta til å kunne jobbe systematisk med forbetringar i kvardagen.  

Lean baserer seg også på at medarbeidarane aktivt deltar i prosessarbeidet, peiker på problem og svakheiter i drifta, og finn måtar å løyse oppgåvene betre på. Deltakarane på kurset vil lære korleis dei kan leie verkstadsarbeid med alle tilsette for å løyse konkrete problem. Å prioritere Lean-opplæring på eininga, bidreg til å oppnå målet om kompetente og engasjerte medarbeidarar som leitar etter forbetringsområde og gjennomfører forbetringstiltak i kvardagen.  

Kva vert krevd av deltakarane? 

Kursdeltakarane førebu eigne presentasjonar til begge kursdagane. Tema for presentasjonane vil bli fordelt mellom kursdeltakarane. Kursdeltakarane må også vere innstilt på å løyse praktiske oppgåver undervegs i kurset. 

Kurset forutset ein del førebuingar i forkant av kurset og mellom kursdagene, samt innkjøp og lesing av pensum 

Pensum 

«Lean blir norsk». Rolfsen, Monica (red). Forlag/Utgiver: Vigmostad & Bjørke AS. EAN: 9788245016000 

 

Pris: Kr 500,- til dekking av mat og lokaler

Kontaktinformasjon til kursarrangør:Jeyla.Rustamova@bergen.kommune.no

Stad: Bergen Rådhus 239 Hellen innolab

Avmeldingsfrist: Ei veke før kursstart. Deltakarar som melder seg av etter fristen vil bli fakturert for å dekke kostnadar ved kurset. 

Produsert av
IDE-programmet, Bergen kommune
Kurssted
Bergen rådhus – Hellen Innolab
Tid fra - til
16.02.2023 kl. 09:00-15:00
Intern pris
500
Ekstern pris
500
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
0 av 6
Påmeldingsfrist
09.02.2023