Heggen videregående skole. Vibeke Bakken.

Nettverksamling for lærere i informasjonsteknologi, teknologi- og forskningslære og fysikk.

Om dette kurset

Høstens nettverkssamling for lærere i teknologi- og forskningslære, IT og fysikk har som mål å gi informasjon, kunnskap og nye ferdigheter i løpet av de to dagene vi er samlet på Heggen videregående skole.


I løpet av nettverksdagene vil IT, teknologi og fysikklærerne ha to felles foredrag og et felles kurs:

MANDAG: Skolelaboratoriet presenterer sitt luftforurensningsprosjekt.

Høsten 2017 starter Skolelaboratoriet et prosjekt hvor elever fra videregående skoler i hele Nord-Norge skal måle luftforurensning der de bor. Dette skal de gjøre ved hjelp av en selvbygget Arduino-måleboks.

Om Skolelaboratoriet: Skolelaboratoriet i realfag og teknologi utvikler og gjennomføre kompetansehevende tilbud til elever og lærere i grunn- og videregående skole. Dette ønsker vi å gjøre i tett samarbeid med lærere, skoleeiere på fylkes- og kommunalt nivå og regionalt næringsliv. http://uit.no/skolelab


TIRSDAG: Foredrag fra NAROM

Tema er ikke endelig bestemt, men vi har bedt om "et foredrag som kan treffe realister med litt ulik fagbakgrunn" og gi oss ny kunnskap innen NAROMs fagområder:  Romteknologi, romfysikk, atmosfære og miljø.

Om NAROM: Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM) er samlokalisert med Andøya Space Center, og ble offisielt åpnet i 2000 av daværende utdaningsminister Trond Giske. NAROM er et nasjonalt senter/skolelaboratorium for alle utdanningsnivå innenfor romrelatert opplæring. http://www.narom.no


TIRSDAG: Kurs i Arduinoprogrammering:

Kurset gir en grunnleggende innføring i hva en mikrokontroller er, og hvordan mikrokontrollere kan programmeres i programmeringsspråket C. Ansvarlige for dette kurset er Bjørn Fjukstad og Maria Wulff Hauglann fra Skolelaboratoriet. Kurset vil være for hele nettverket (IT/Tekno/Fysikk) og det er ikke krav til forkunnskaper i programmering.


Annet:

I tillegg til felles foredrag vil det være opplegg rettet mot hvert fag, men her ikke alt helt på plass enda. Dersom noen har innspill i forhold til faglige opplegg, så hører vi gjerne fra dere. Ta kontakt med kursansvarlig via lenke i menyen til venstre.

Velkommen til nettverksdager i Harstad!

Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Heggen videregående skole
Kurssted
Heggen videregående skole
Tid fra - til
20.11.2017 kl. 10:30-15:30
21.11.2017 kl. 08:30-15:00
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
34 av 50
Påmeldingsfrist
23.10.2017