Denne MOOC-en handler om pedagogisk bruk av IKT og er myntet på lærere i Norge, både i skoleverket, videregående skole og UH-sektoren. Både lærere og skoleledere/opplæringsansvarlige vil ha nytte av innholdet. 

Bruk av IKT byr på mange muligheter for undervisning, læring og vurdering. Fokuset i dette kurset er på å lære strategier, verktøy og ferdigheter for å motivere, engasjere, aktivisere og skape god læring blant elevene/studentene dine. Vi kommer innom mange relevante temaer, både vurdering, bruk av video, flipped classroom, Web 2.0, samskriving, opphavsrett, innholdsproduksjon, digitale tester, læringsteorier i lys av IKT, og mye mer. 

Er du ikke lærer, men har interesse for læring, vil du likevel kunne få stort utbytte av innholdet. 

Om dette kurset

Kurset er en såkalt MOOC, som står for Massive Open Online Course, og tilrettelagt for potensielt tusenvis av deltakere. Derfor finner du stor grad av automatisering i dette kurset. Du kan oppnå kontakt med faglærer, men det meste baserer seg på selvstudium og kollegabasert vurdering og egenrefleksjon underveis. Eksamen rettes selvsagt av faglærer. 

Kurset er strukturert i 15 moduler og med 3 del-eksamener som gir 5 studiepoeng hver ved NTNU. Du kan se på så mange moduler du vil, og i den rekkefølgen du vil. Det er lov å bare se og ikke gjøre noe. 

Vil du ha studiepoeng så får du eksempelvis de første 5 studiepoengene når du har gjort arbeidskrav tilhørende modul 1, 2, 3, 4 og 5 samt gjort første deleksamen, og i tillegg må du være oppmeldt som student ved NTNU (koster 550 kroner i semesteravgift). 

Kurset er gratis med unntak av semesteravgift for de som vil ta eksamen. 

MOOC-en er utviklet med støtte fra Norgesuniversitetet og har fått mye positiv omtale for sitt innovative design: Start når du vil, jobb i det tempoet du vil, ta eksamen når du vil (365 dager i året). Vi har lagt vekt på at kurset skal være relevant, holde høy kvalitet og gi godt utbytte til deltakerne. Sluttevaluering fra deltakere som har fullført gjennom de siste to årene viser at de aller fleste gir terningkast 5 eller 6 totalt sett, og er veldig fornøyde. 

Sist oppdatert
16.02.2023
Forutsetninger
Det er en fordel å være lærer eller ha interesse for undervisning/læring.
Produsert av
NTNU ved Svend Andreas Horgen og Geir Maribu
Tidsbruk
ca 130 timer hvis en gjør alle arbeidskrav og tar eksamen
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger