Foto: maxpixel.com, cc


Dette 2-dagerskurset gir forståelse for lederens ansvar og rolle i forebygging og oppfølging av russaker. I tillegg gis kunnskap om rus og avhengighet, samt kjennskap til kommunens rutiner og verktøy innenfor området. Hvordan Akan-saker skiller seg fra andre personalsaker er også tema på kurset.



Om dette kurset

Målgruppe: Ledere, AKAN-kontakter, HR-/personalrådgivere ansatt i Bergen kommune

Læringsmål: Etter kurset skal du ha fått forståelse for lederens ansvar og rolle i forebygging og oppfølging av russaker. I tillegg kunnskap om rus og avhengighet, samt kjennskap til kommunens rutiner og verktøy innenfor området. 

Kursbeskrivelse: Alkohol er på ulike måter et tema på arbeidsplassen. Vi ser at rus og avhengighet kan medføre ulykke, nedsatt produktivitet og i verste fall føre til utstøtelse fra arbeidslivet. Ved håndtering av russaker skal lederen bruke kommunens prosedyre for å ivareta individet og arbeidsmiljøet, også når arbeidstaker er omfattet av pliktmessig avhold. Når er rus og avhengighet en privatsak, når blir det en sak for arbeidsgiver? Gjennom å kjenne sine ansatte godt kan lederen fange opp den som har et begynnende eller etablert problem.

Hvordan håndteres personalsaker genetelt - og hvordan skiller saker om rusmiddelbruk (Akan-saker) seg fra disse?

Praktiske opplysninger: Ta gjerne med prosedyre for håndtering, med malsamling, av rusmiddelbruk i Bergen kommune.

Avmeldingsfrist: 22.09.2018(ikke mulig å melde seg ut selv f.o.m. denne datoen). Etter fristen: Ta direkte kontakt med kursansvarlig for å melde fra.




Forutsetninger
Ingen
Produsert av
HR konsern, Bergen kommune
Kursansvarlig
Instruktører
Kurssted
Grand hotell Terminus, Bergen
Tid fra - til
26.09.2018 kl. 09:00-15:00
27.09.2018 kl 09:00-15:00
Intern pris
1400
Tidsbruk
2 dager
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
10 av 30
Påmeldingsfrist
22.09.2018