Gjennom dette grunnkurset tilegner du deg grunnleggende kunnskap om AKAN-modellen, og blir i stand til å arbeide forebyggende i egen virksomhet

Om dette kurset

Grunnkurs AKAN

Påmeldingsfrist: 28.04

Innhold:

Gjennom grunnkurset tilegner du deg grunnleggende kunnskap om AKAN-modellen, og blir i stand til å arbeide forebyggende i egen virksomhet. Du vil få grunnleggende forståelse og opplæring i hvordan arbeide med policy for rusmiddelbruk og spill, samt bli kjent med de ulike verktøyene som finnes til hjelp i det forebyggende arbeidet. Hva kan arbeidsplassen gjøre når policyen brytes? Videre går vi gjennom tidligere tegn og symptomer og hvordan tilnærme seg en ansatt ved bekymring eller mistanke. Hva slags hjelp kan arbeidsplassen tilby? Individuelle AKAN-avtaler, hvem gjør hva? Kurset er spesielt tilrettelagt for AKAN-arbeid i Tromsø kommune.

Gjennomføring: Kurset veksler mellom teoriundervisning, diskusjoner og øvelser som vil gjøre deltakerne i stand til å etablere og/eller videreutvikle AKAN-arbeidet i egen virksomhet.

Målgruppe: Grunnkurset er obligatorisk for medlemmer i AKAN-utvalget og AKAN-kontakter i Tromsø kommune. Disse prioriteres. Grunnkurset retter seg ellers mot ledere og ansatte som gjennom sin stilling eller tillitsverv har ansvar og oppgaver knyttet til organisasjonsutvikling, arbeidsmiljø, HMS eller personalarbeid.

Foreleser: Hilse Rikter-Svendsen, seniorrådgiver AKAN kompetansesenter

Lokasjon: DREIS
Dato: 08.-09. mai
Tidspunkt: 08:30-15:30 begge dager

Kursansvarlig:
Agnar Dalbakk
agnar.dalbakk@tromso.kommune.no
99709833

    Forutsetninger
    Ansatt i Tromsø kommune
    Produsert av
    Stab for personal og organisasjonsutvikling, Tromsø Kommune
    Kurssted
    Tid fra - til
    08.05.2018 kl. 08:30-15:30
    09.05.2018 kl. 08:30-15:30
    Tidsbruk
    2 dager
    Læringsformat
    Arrangement
    Ledige plasser
    6 av 12
    Påmeldingsfrist
    28.04.2018