Ungdata er et kvalitetssikret og standardisert system for undersøkelser om levekår blant ungdom på ungdomstrinnet og videregående opplæring. Kent Ronny Karoliussen fra KoRus Nord, presenterer her tallene for Senjakommunene.


Om dette kurset

Intensjonen med Ungdata er å kartlegge hvordan ungdom har det og hva de driver med i fritiden sin. Gjennom å spørre ungdom direkte om disse temaene kan Ungdata gi en oversikt over hvor mange som for eksempel trives i lokalmiljøet sitt eller som driver med idrett. Resultatene må tolkes lokalt og de kan gi en pekepinn på hvilke områder det kan være verdt for kommunen å satse videre på.

I denne rapporten presenteres hovedresultatene fra Ungdataundersøkelsen, som ble gjennomført blant elever i ungdoms- og videregående skole våren 2018.

Rapporten tar for seg 23 temaer og gir et bilde av ungdomstiden i starten av tenårene. Innenfor hvert tema vil man få svar på hvordan gutter og jenter har besvart spørsmålene, og om det er forskjeller mellom ungdom på ulike klassetrinn. Alle resultatene i rapporten er oppgitt i prosent.

I undersøkelsen sammenliknes resultatene i 2018 med eventuelle tidligere ungdataundersøkelser som er gjennomført i kommunen. Lenvik kommune gjennomførte Ungdata også i 2015.Resultatene fra 2018 blir også sammenliknet med landsrepresentative tall, basert på ungdataundersøkelser fra mer enn 300 kommuner gjennomført over hele landet i perioden 2015-2017. I år har Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy gjennomført Ungdata-undersøkelsen. Slik vil vi allerede i år få en pekepinn på hvordan alle våre ungdommer i Senja kommune har svart på temaene: skole, rus, familie, venner og fritidsaktiviteter, helse, kriminalitet og syn på fremtida. Dette gir oss en god oversikt over ungdomsbefolkningen

På nettsiden ungdata.no finnes resultater fra ungdataundersøkelser gjennomført i andre kommuner. Her finnes mer informasjon om undersøkelsen og om metodene som er brukt. Her finner man også forskningsresultater basert på Ungdata.

Kent Ronny Karoliussen fra KoRus Nord, presenterer her tallene for Lenvik og Senja-kommunene.

UngData forside



Sist oppdatert
16.02.2023
Forutsetninger
Dette kurset er beregnet på deg
Produsert av
Lenvik kommune
Tidsbruk
2 timer
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger