Beskriv bildet /  Fotograf:

Du melder deg på én av dagene.

Tromsø kommune tok i bruk KS sin nye medarbeiderundersøkelse 10-FAKTOR i 2016 og har ut fra det gjort seg en god del erfaringer med verktøyet. Nå forberedes det ny gjennomføring av undersøkelsen i 2018, og vi legger opp til at 10-FAKTOR skal forankres som et reelt utviklingsverktøy i organisasjonen, der man realiserer potensialet som ligger i verktøyet.

Om dette kurset

Målgruppe: Alle medlemmene av HMS-grupper i Tromsø kommune.

Tema: Innblikk i de ti faktorene i medarbeiderundersøkelsen. HMS-gruppenes rolle i gjennomføring og oppfølging av 10-FAKTOR undersøkelsen. Vi ser på hvordan 10-FAKTOR bør integreres i årsplanene og enhetenes tiltaksplaner.  Vi vil se på hva det er som påvirker og underbygger et godt klima på arbeidsplassen, og i det hvilke forutsetninger som må være tilstede for å lykkes med dette gjennom å jobbe med en god læringskultur i organisasjonen. 

Arbeidsform: Faglige innledninger ved KS Konsulent, i veksling med egenrefleksjon, gruppe- og plenumsarbeid.

Resultat: HMS-gruppene har fått en felles forståelse av 10-FAKTOR-undersøkelsen. Deltakerne kjenner sin rolle i arbeidet med gjennomføring og oppfølging av undersøkelsen, samt hvordan 10-FAKTOR integreres i årsplaner og tiltaksplaner. Gruppene har sett på hvordan de kan jobbe med å utvikle læringskulturen på tjenestestedene. 

Kursholder: KS Konsulent vil stille med seniorrådgiver Ingjerd Astad som ansvarlig prosessveileder. Hun har fagansvaret for 10-FAKTOR i KS Konsulent. Hun har høy kompetanse på lederutvikling og bred kommunal erfaring. Astad arbeider mye med temaene i 10-FAKTOR og med utvikling av kommunale organisasjoner. 

Innledning ved Seksjonsleder Anne Grete Jakobsen Hansen.

Forutsetninger
Alle medlemmene av HMS-grupper i Tromsø kommune
Produsert av
Tromsø kommune
Kurssted
Scandic Ishavshotel
Tid fra - til
12.10.2018 kl. 08:30-13:30
Tidsbruk
5 timer inkludert lunch
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
8 av 145
Påmeldingsfrist
12.10.2018