Beskriv bildet /  Fotograf:
Krav til interne varslingsrutiner og forsvarlig oppfølging av mottatte varsler om seksuell trakassering begått i egen organisasjon

Om dette kurset

Varsling om seksuell trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet er et høyaktuelt tema som gjelder alle bransjer og samfunns sektorer.

Forekomsten av fenomenet fremstår underrapportert, og effektiv varslingsoppfølging av slike overtramp er ofte blitt forhindret av utilstrekkelige varslingsrutiner, manglende etterlevelse av eksisterende rutiner og kanskje en viss frykt for å varsle.

I enkelte tilfeller har også interne maktforhold motvirket effektivt varslervern og varslingsoppfølging iht. lovverkets forutsetninger.

Fagakademiet har tilpasset sitt ordinære kurs om "Varsling av kritikkverdige forhold" til å ha spesifikt fokus på seksuell trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet som hovedinnholdet i begrepet "kritikkverdige forhold.

Kurset retter seg både mot arbeidstaker-  og arbeidsgiversiden.

Kurset tar for seg de formelle kravene til varslingssystemer som alle arbeidsplasser skal ha for effektiv oppfølging av interne seksuelle overtramp som begås. Herunder hvilke fallgruber som kan finnes i virkelighetens arbeidsliv, og  som medfører at varslingsoppfølging og varslervernet for denne typen overtramp, i mange tilfeller ikke har fungert iht lovverkets intensjoner.

Forholdet mot lovpålagt taushetsplikt, opplysningsplikt, lojalitetskrav, arbeidsgivers styringsrett, samt Arbeidsmiljøloven med hovedvekt på kap. 2 A, gjennomgås under kurset. 

 Ordet "varsling" er et såkalt nøkkelord, og på kurset gir vi dette et konkret og nærmere innhold i relasjon til interne seksuelle overtramp, som igjen er en del av innholdet i nøkkelbegrepet "kritikkverdige forhold".


Målgruppe:

Ledere, tillitsvalgte, verneombud.


Kursets formål:

Å gjøre deltakerne tryggere i sin arbeidshverdag ved å få en større forståelse for de juridiske rammene for retten til varsling av seksuelle overtramp i virksomheten, og dermed styrke og trygge både varslere, og mottakere av varselet.


Foreleser:



Eskil Freibu: advokat MNA og Master of Management fra Handelshøgskolen BI. Eskild er privatpraktiserende advokat i Tromsø med arbeidsrett og forretningsjus som spesialitet. Han er også deltidsansatt ved Handelshøgskolen, Norges Arktiske Universitet, med fagansvar siden 2000 i bla. BED-2010 «Forretningsjus og Arbeidsrettrstekonsulent hos fylkesmannen i Oppland, og har de siste årene


Forutsetninger
Ansatte i Tromsø kommune
Produsert av
Tromsø kommune
Kurssted
Tid fra - til
24.10.2018 kl. 09:00-15:30
Tidsbruk
6,5 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
8 av 45
Påmeldingsfrist
22.10.2018