- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om dette kurset

Målgruppe

6. trinn og skolebibliotekarene – høsten 2019
(Hvis noen har hatt kurset før, så trenger de ikke å bli med)

Merk at det er begrensing på antall deltakere pr. kursdag. Er kurset fulltegnet, vil du bli satt på venteliste og motta en mail om dette.

Innhold

Alle kursdeltakerene lese «Discosatan» av Vera Michaelsen før kurset i september. 

Heldagskurs i barnebokbad med Vilde Kamfjord. Barnebokbad er et pedagogisk verktøy, som ikke begrenser seg til arbeid med barn. Metoden legger opp til en prosess der deltakerne ledes inn i teksten; først gjennom høytlesing og siden gjennom tre samtaler. Etter en praktisk innføring i spørsmålsteori (samtale 1) angriper de teksten fra ulike vinkler, via kollektiv erindring (samtale 2) til etikk og dramaturgi (samtale 3). 

Høytlesing, uavhengig av alder, er i utgangspunktet et ufravikelig prinsipp* i arbeidet med denne metoden – av flere grunner. Dette er både for å sikre at alle har samme utgangspunkt før samtalene og at alle har de samme referansene. I tillegg handler det om å slippe å måtte ta stilling til om de har lyst til å lese eller ikke, slippe å måtte konfronteres med at de ikke kan lese, og ikke minst: eliminere muligheten for at de ikke mestrer. 

Metoden har forøvrig vist seg å ha stor overføringsverdi til arbeid med flere fag i skolen. Målet med metoden er å gi en positiv opplevelse med litteratur, uavhengig av leseferdigheter og uavhengig av om du som leser liker boken eller ikke. I tillegg er det et mål å heve kvaliteten på litterære samtaler, der teksten – både hva den handler og dreier seg om – står i fokus.

Tid

Mandag 2.9.19 kl. 9-15

Sted

Seminarrom 300 på Skedsmo rådhus

Ansvarlige

Nina Bigum Udnesseter

Forutsetninger
Ingen
Produsert av
PPA, Skedsmo kommune
Kursansvarlig
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
7 av 25
Påmeldingsfrist
01.09.2019