Feedback informert tjenester (FIT)

Påmelding gjelder alle ansatte ledere i Tromsø kommune

 Innhold i informasjonsmøtet:

Tromsø kommune har forsøkt å implementere bruk av tilbakemeldingsverktøy i ulike avdelinger som gir tilbud til befolkningen i kommunen. 

 Kommunes visjon er «Sammen for et varmt og livskraftig Tromsø» og verdier er Respekt, Åpenhet, Mot, Anerkjennelse og Tillit. Forkortet RÅMAT. Mer informasjon om verdier og visjon kan leses her. Implementeringen skal reflektere kommunens verdier og visjon, og vi skal i evalueringen også kunne måle om vi har etterlevd dem i implementeringen av FIT.  

 Vi har gleden av å invitere til to timers forelesning om Feedback Informerte Tjenester (FIT). Forelesningen tar utgangspunkt i nyere behandlingsforskning og hvordan systematisk bruk av tilbakemeldinger fra bruker/pasient kan gi bedret behandlingsutfall. Verktøyene Outcome Rating Scale (ORS) og Session Rating Scale (SRS) bli presentert, samt at det gis en enkel presentasjon av tolkning av skårer. 

Målsettingen er å bidra til en økt forståelse av hva FIT er, hvorfor det er nyttig og hvordan systematisk brukermedvirkning på individnivå kan gjennomføres. Denne forelesningen kan bidra til eventuell beslutning om å innføre FIT i egen tjenesten. Bruk av FIT må forankres hos lederen og oppover i systemet. Det er viktig at lederen som er nærmest de ansatte også har opplæring og forstår hva det innebærer å benytte FIT. Lederen er den fremste kulturbæreren. Å være en feedback informert tjeneste innebærer endring, og et ønske om forbedring. Nødvendige beslutninger om endring er det bare lederne på ulike nivå som kan ta.  

Arrangørkomiteen:  

Synnøve Isaksen, avdelingsleder Lanterna Oppfølgingstjeneste, Enhet for psykisk helse og rus 

Truls Staer, avdelingsleder Miljøtjenesten barn og unge,  

Øivind Pedersen, Enhetsleder, Enhet for psykisk helse og rus 

Beate U. Pettersen, avdelingsleder Losen Lavterskelsenter, Enhet for psykisk helse og rus 

Mats Berntsen, avdelingsleder rus- og psykisk helse, Enhet Tromsø Helsehuset 

Servering: Ingen


Med vennlig hilsen

Mats Berntsen
Avdelingsleder
Tromsø helsehus, rus-psykiatri

Tlf: 95941034 | 95941034
mats.berntsen@tromso.kommune.no

Forutsetninger
Ledere i Tromsø kommune
Produsert av
Tromsø kommune
Deltakere
Kurssted
Kommunestyresalen
Tid fra - til
22.09.2021 kl. 12:00-14:30
Tidsbruk
2,5 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
32 av 35
Påmeldingsfrist
21.09.2021