Barn som pårørende  OBS! KURSET ER NÅ FULLTEGNET

Målgruppe: Ansatte i Oppvekst, Helse og mestring, Kultur, miljø og samfunn, NAV, private barnehager i Lillestrøm 

Mål: Øke kompetanse og bevissthet på ivaretakelse og støtte til Barn som pårørende og deres familier.

Program: 

  • Gjennom barneøyne- barns møte med psykisk lidelse v/ Grete Lillan Moen. - Hvordan er det for et barn å vokse opp med en psykisk syk forelder. Og hvordan kan vi hjelpe? Å kjenne på skyld og skam – og maktesløshet som pårørende og fagperson.
  • Barn som pårørende – en naturlig eller unaturlig del av helsehjelpen v /Tove Bergh -Familieorientert praksis- utfordringer og muligheter i hjelperollen. Å leve med helseutfordringer i familien. Når døden ligger på lur.
  • Barn som pårørende – Presentasjon av arbeidet i Lillestrøm -Samhandling med Ahus og tverrfaglig samarbeid og innsats i kommunen. Tidlig oppdagelse og hjelp til barn og søsken som pårørende og deres familie.

Om foredragsholderne: 

Grete Lillian Moen: Klinisk barnevernspedagog og familieterapeut med spesialisering i barn- og unges psykiske helse. Hun jobber i dag som studieleder og spesialrådgiver på RBUP. Hun har lang erfaring  innen barnevern og psykisk helse. Grete er en erfaren foredragsholder og har skrevet flere fagbøker, blant annet boken «Barns møte med psykisk lidelse – en datters historie». 

Tove Bergh: Seniorrådgiver og Overordnet koordinator for barn som pårørende på Ahus. Sykepleier med master i familieterapi og systemisk konsultasjon. Tove har lang erfaring innen psykisk helse og somatikk og som  foredragsholder på området barn som pårørende.

Konferansen avholdes på Folkets hus, Storgata 38, Lillestrøm. Konferansen er gratis. Det serveres enkel lunsj.

Påmeldingsfrist 19.08.2022


Produsert av
Lillestrøm kommune
Deltakere
Tid fra - til
08:30 - 15:00 Folkets hus
Storgata 38
Lillestrøm
Læringsformat
Arrangement