Vanlige spørsmål

Ord i kursiv på denne siden

Ord i kursiv på denne siden, som Kursansvarlig-rolle eller Fullført-status, er ord som vises alene på skjermen eller som har en bestemt mening inni KS Læring. Når du snakker om kursansvarlig eller instruktør i din dagligtale, så kan det du mener være forskjellig fra de to ulike rollene Kursansvarlig og Instruktør i KS Læring. Kursansvarlig-rollen kan redigere innhold i et kompetansetiltak, mens Instruktør-rollen kan ikke redigere.

Deltaker

Logg inn i KS Læring

Når du besøker https://kslaring.no/ , trykk «Logg inn» oppe i høyre hjørne og logg inn via ID-porten, for eksempel med BankID på mobil. Dersom din kommune har automatisk innlogging i KS Læring, bruker du lenken eller knappen for automatisk innlogging i KS Læring som IT-ansvarlig eller intranettredaktøren har lagt opp for deg.

Logg inn via automatisk innlogging

Kommuner som har avtale med KS Læring kan bestille automatisk innlogging på jobb som tilleggstjeneste via KS Læring > Hjelp > Bestill automatisk innlogging. Når dette er satt opp og du er innlogget på jobb, gjør følgende:

Steg 1 – Logg inn via automatisk innlogging

Du må være logget inn på jobben før automatisk innlogging i KS Læring virker. Din kommune legger en lenke for automatisk innlogging i KS Læring på intranettet, som ikon på skrivebordet eller som bokmerke/favoritt i din nettleser. Lenketeksten kan for eksempel være så enkel som "KS Læring". Bak "KS Læring"-lenken skjuler det seg en lengre adresse, der idp=dinkommune erstattes det som gjelder for din kommune.

https://www.kslaring.no/auth/saml2/login.php?idp=dinkommune&passive=on&wants=https://www.kslaring.no/local/catalogue/index.php

Steg 2 - Legg inn obligatorisk informasjon i din profil for å vise kommunens katalog

Etter innlogging > navnet ditt oppe til høyre > Profil > Endre profil > Obligatorisk informasjon > angi Fylke, så Kommune > Oppdater profil > Logg ut og inn igjen via lenken over.


Katalogen til kommunen skal nå vises, fordi kommunefilteret aktiveres ved innlogging.

Trykk på den store KS-logoen oppe til høyre for å fjerne kommunefilteret. Trykk kommunevåpenet for å skru på kommunefilteret igjen. Det er flere filter på forsiden for å avgrense treff i katalogen.

Steg 3 - Legg til arbeidssted om dette er gjort klart for deg

Når fylke og kommune er lagret og du har logget ut og inn igjen, kan du legge til arbeidssted samme sted, når kommunens Org-superbruker har gjort klar kommunens organisasjonsstruktur:

Etter innlogging > navnet ditt oppe til høyre > Profil > Endre profil > Obligatorisk informasjon > Endre mine arbeidssteder og jobbroller > Opprett ny > nivå 0 = fylke, nivå 1 = kommune, nivå 2 = sektor, nivå 3 = arbeidssted > Legg til > Oppdater profil.

Dersom du ikke finner arbeidsstedet ditt, ta kontakt med kommunens Org-superbruker og be om at dette opprettes.

Steg 4 - Logg automatisk inn med omdirigering direkte til ønsket kompetansetiltak - eksempel smittevern-veileder mot COVID-19

Kommuner med automatisk innlogging i KS Læring kan via intranett eller e-post tilby ansatte lenker som logger dem inn og omdirigerer dem direkte til ønsket ressurs. Innlegget på intranettet eller e-posten bør bruke navnet på kompetansetiltaket som lenketekst, for eksempel "Veileder om smittevern i barnehager under COVID-19" med en adresse som dette:

https://www.kslaring.no/auth/saml2/login.php?idp=dinkommune&passive=off&wants=https://www.kslaring.no/local/course_page/home_page.php?id=25329

Erstatt idp=dinkommune med det som gjelder for din kommune, og want=adressen til ønsket kompetansetiltak.


Logg ut av KS Læring

Når du er logget inn på https://kslaring.no/ ser du navnet ditt oppe i høyre hjørne. Trykk på navnet ditt for å vise menyen, og velg «Logg ut».

Finne kompetansetiltak fra egen kommune i KS Læring

Når du besøker https://kslaring.no/ , kan du på forsiden sjekke hvilke kompetansetiltak din kommune tilbyr via Tilbyder-filteret > ditt fylke > din kommune. Dette kaller vi ofte kommunefilteret.

Du behøver ikke å logge inn for å se tilbudet, men du må være innlogget for å melde deg på kompetansetiltak.

Dersom du er innlogget, og har angitt ditt fylke og din kommune i din profil, så aktiveres automatisk kommunefilteret for din kommune, og du ser hva din kommune tilbyr med en gang.

Når kommunefilteret er aktivt, kan du søke i søkeboksen og legge til ytterligere filtre, og da avgrenses treff innenfor din kommune.

Dersom du ikke får treff når du søker innenfor din egen kommune, men KS Læring merker at det finnes treff utenfor din kommune, så vil dette vises med en lenke og antall treff utenfor din kommune.

Trykk KS-logoen for å fjerne alle filtre - da søker du i hele katalogen i KS Læring.

Trykk kommunevåpenet ditt for å skru på kommunefilteret.



Finn kompetansetiltak i katalogen til KS Læring

Når du besøker https://kslaring.no/ vises publiserte kompetansetiltak med en gang, slik at du raskt kan se de nyeste tilbudene fra alle kommuner og fylkeskommuner som bruker KS Læring. Du kan bruke søkeboksen eller filtrene på siden til å avgrense antall treff.

Søkeboksen liker best hele ord, så bruk * dersom du trenger å søke på deler av et ord, for eksempel vil 'leder*' hjelpe deg å finne både 'lederopplæring' og 'lederutvikling'.

Kortvisningen viser hvert kompetansetiltak som et kort med navn på tilbyder og kommune- eller fylkesvåpenet. Trykk på et kort for å se detaljert beskrivelse av kompetansetiltaket via kompetansetiltakets forside - eier, når det er oppdatert, hvem som er ansvarlig med mer. Dersom kompetansetiltaket er i form av et arrangement, vil det også stå antall plasser tilgjengelig. Fra kompetansetiltakets forside kan du melde deg på kompetansetiltaket - du vil bli bedt om å logge inn først.

Melde seg på kompetansetiltak i KS Læring

Når du besøker https://kslaring.no/ , trykk på «Logg inn» oppe i høyre hjørne og logg inn via ID-porten, for eksempel med BankID på mobil. Dersom din kommune har automatisk innlogging i KS Læring, bruker du lenken eller knappen for automatisk innlogging i KS Læring som IT-ansvarlig eller intranettredaktøren har lagt opp for deg.

Når du har logget inn, finn ønsket kompetansetiltak, gå inn på kompetansetiltakets forside der alle detaljene står, og trykk knappen «Gå til påmelding» for å melde deg på. Vanligvis vil du nå komme rett inn i kompetansetiltaket.

Dersom Kursansvarlig har angitt et passord, så må du oppgi dette i feltet "Påmeldingsnøkkel". Dette brukes unntaksvis for å avgrense hvem som kan melde seg på; årsaker kan være at materialet inni kompetansetiltaket ikke er til deling-og-gjenbruk eller at kompetansetiltaket er for en bestemt gruppe. Du blir ikke spurt om påmeldingsnøkkelen ved neste besøk.

Neste gang du logger inn, finner du dine kompetansetiltak via navnet ditt > Min startside.


Melde seg på kompetansetiltak i KS Læring via lenke mottatt på e-post

Når Kursansvarlig sender deg en lenke til kompetansetiltakets påmeldingsside, gjør du følgende:

  1. Logg inn først i KS Læring ved å besøke https://kslaring.no/ , trykk på «Logg inn» oppe i høyre hjørne og logg inn via ID-porten, for eksempel med BankID på mobil.

  2. Etter innlogging i KS Læring, trykk på lenken til kompetansetiltaket i mottatt e-post. Lenken åpner i nettleseren som er satt som standard for e-postprogrammet ditt.

    Hvis dette er forskjellig fra nettleseren du logget inn med i trinn 1, må du logge inn på nytt. Spør om hjelp lokalt til å endre innstillingene dine, så dette blir lettere for deg neste gang.

  3. Du kan trykke knappen Gå til påmelding for å melde deg på.


Fullført-status

Mange kompetansetiltak har krav som må oppfylles for å få status Fullført. Arrangementer kan for eksempel ha krav til registrering av tilstedeværelse eller utfylling av evalueringsskjema. Nettkurs kan ha krav aktiviteter og ressurser. Ta kontakt med Kursansvarlig hvis du ikke får Fullført-status - du finner denne på kompetansetiltakets forside.


Kurs i legemiddelhåndtering (medikamenthåndtering/medisinhåndtering)
Vi anbefaler alltid å ta kontakt med eier eller kursansvarlig for alle kompetansetiltak. Flere kommuner har gått sammen om å tilby Kurs i legemiddelhåndtering, og KS Læring brukerstøtte får mange spørsmål om dette, og vi har samlet noen av de vanligste.

Hvis du ikke får meldt deg på kompetansetiltaket i legemiddelhåndtering, skyldes det antakelig at du ikke var logget inn. Når du besøker https://kslaring.no/ , trykk på «Logg inn» oppe i høyre hjørne og logg inn via ID-porten, for eksempel med BankID på mobil. Hvis kommunen har automatisk innlogging for sine ansatte, så kan det være at du ikke var med i listen som ble overført til KS Læring – ta da kontakt med Superbruker i din kommune.

«Kurs i legemiddelhåndtering» er tredelt, en pensumdel og en passeringstest er på KS Læring, mens den siste delen er lokal oppfølging på arbeidsstedet i kommunen. Pensumdelen er felles og ligger i kurskatalogen under Katalog > Kurskategorier > Helse og velferd > Kurs i legemiddelhåndtering. Passeringstesten er på kommunens kursområde i KS Læringer under Katalog > Fylke > din kommune > Passeringstest – Legemiddelhåndtering – din kommune. Når alle tre delene er bestått av deltaker, gjør den ansvarlige i kommunen kursbeviset tilgjengelig - dette skjer altså manuelt.

Når du har logget inn, kan du finne de to delene via katalogen eller ved å søke på forsiden - trykk KS-logoen oppe til venstre for å fjerne alle filtere først, så du søker i hele katalogen, trykk knappen «Gå til påmelding» for å melde deg på begge to når du har funnet dem. Når du har gjort det, vil begge delene av kompetansetiltaket være lett tilgjengelig for deg på «Min startside», som du finner ved å trykke på navnet ditt oppe til høyre etter innlogging.

Melde seg ut av kurs

Når du er logget inn på https://kslaring.no/ , så kan du melde deg ut av kurs ved å trykke «Meld ut» ved det aktuelle kurset på «Min startside». Hvis du er på en annen side på KS Læring, så finner du «Min startside» ved å trykke på navnet ditt oppe til høyre etter innlogging. Kompetansetiltak i form av arrangementer har ofte en avmeldingsfrist, og når avmeldingfristen er ute forsvinner "Meld ut"-lenken. Ta kontakt med kursansvarlig ved behov for avmelding etter at avmeldingsfristen er ute - du finner denne via kompetansetiltakets forside.


Andre spørsmål

Spørsmål: Jeg forstår ikke hvordan jeg skal komme meg tilbake på den siden jeg var på nettopp.

Svar: KS Læring har full støtte for nettleserens Tilbake-knapp. I tillegg vil du, avhengig av hvilken læringsressurs du er inne på, se egne navigasjonsknapper. Da bruker du dem. Alle steder hvor du ikke tilbys egen navigering bruker du altså Tilbake-knappen i nettleseren. Husk at du alltid kommer til "Min startside" ved å klikke på navnet ditt og velge menyvalget for dette i toppmenyen.


Spørsmål: Når jeg åpner siden på en datamaskin ser innholdet "rart" ut, mens den ser normal ut når jeg åpner den på nettbrett eller mobil.

Svar: Dette skyldes vanligvis at du bruker en eldre nettleser. Dersom du har en gammel versjon vil ikke alt innholdet vises som det skal. Det anbefales å oppdatere nettleseren til en nyere versjon.


Spørsmål: Jeg gjennomførte et kurs, men det vises ikke i progresjonen min.

Svar: Det tar ofte litt tid før progresjonsvisningen oppdateres. Vanligvis skal det skje innen 30 minutter. 


Spørsmål: Jeg gjennomførte et kurs, men neste gang jeg logget inn var det ikke merket av i progresjonen min.

Svar: Dette skyldes sannsynligvis at du ved et uhell logget inn som en gjestebruker forrige gang. Dette betyr at ingenting av det du gjorde ble lagret. Pass alltid på at du er logget inn som deg selv. Klikk her for mer informasjon >>


Spørsmål: Jeg prøvde å åpne en lenke, men det var ingenting som skjedde.

Svar: Dette skyldes vanligvis at nettleseren din blokkerer popup-vinduer eller at innholdet er laget i format (f.eks. flash) som ikke støttes i nettleseren din.


Kursansvarlig

Melde noen på arrangement i KS Læring

I kompetansetiltaket kan du som er Kursansvarlig melde på deltakere manuelt ved å gå til

Kursadministrasjon > Brukere > Innmeldingsmetoder > Arrangement > Manuell påmelding av deltakere til arrangement

Krever du arbeidsted ved påmelding til arrangementet og deltakeren ikke har arbeidssted i sin profil finner du ikke deltakeren når du søker.

Løsning 1) Ikke kreve arbeidssted ved påmelding. Kursadministrasjon > Brukere > Innmeldingsmetoder > Arrangement - endre til "Ikke kreve arbeidssted ved påmelding" og trykk "Lagre endringer".

Løsning 2) Deltakeren må legge inn arbeidssted i sin profil. Da vil du kunne finne deltakeren når du krever arbeidssted ved påmelding. Deltakeren kan bare legge inn arbeidssted i sin profil om organisasjonsstrukturen til deltakeren er på plass i KS Læring.


Deltakere får ikke Fullført-status

Hvis deltakere ikke får Fullført-status på et kompetansetiltak, enten arrangement eller nettkurs, så sjekker du to ting.

  1. Gå inn i kompetansetiltaket der problemet er. Under Tannhjul > Endre innstillinger > Fullførtsporing > Aktiver fremdriftssporing , så skal verdien være Ja. Hvis den er Nei, så endrer du og lagrer de nye innstillingene. Nå er fremdriftssporing aktivert for kompetantiltaket, men vi har ennå ikke fortalt kompetansetiltaket hvilke aktiviteter som skal være krav til fullføring – det er steg 2.

  2. Du er fortsatt i kompetansetiltaket der problemet er. Under Tannhjul > Kursfullføring > Betingelser: Aktiviteter fullført skal du finne en liste over aktiviteter som kan brukes som krav, og for at de skal bli krav må vi sette HAKE ved de aktivitetene vi ønsker skal være tellende og trykke Lagre endringer.
Når du har gjort det vil det gå noen bakgrunnsjobber. Alle som har fullført de aktivitetene som nå er blitt krav vil få status Fullført etter en halvtime.

Merknad: aktivitetsfullføring og kursfullføring låses for å gi like betingelser

Når deltakere har fullført en aktivitet, så låses betingelsene for aktivitetsfullføring. For å endre kravene til fullføring av aktiviteten, må aktivitetsfullføringen låses opp. Å låse opp aktivitetsfullføringen tilbakestiller aktivitetsfullføringen for alle som allerede har fullført aktiviteten. Aktivitet med nye krav må tas på nytt av alle deltakere.

Når deltakere har fullført en aktivitet som også er et krav til fullføring av kurset, så låses kursfullføringen. For å endre kravene til kursfullføring, må kursfullføringen låses opp. Å låse opp kursfullføringen tilbakestiller kursfullføringen for alle som allerede har fullført de aktivitetene det er satt krav til.

  • Uendrede aktiviteter valgt som krav til kursfullføring må ikke tas på nytt av deltakere som har fullført disse.
  • Endrede aktiviteter valgt som krav til kursfullføring må tas av alle deltakere for å få ny Fullført-status.
  • Nye aktiviteter valgt som krav til kursfullføring må tas av alle deltakere for å få ny Fullført-status.

Det er anbefalt å unngå å endre krav til fullføring - gjør alt klart før deltakere får melde seg på.



Nettkurs vises ikke

1) Sjekk under Kursadministrasjon > Endre innstillinger at

  • feltet Synlig er satt til "Vis" for at kurset skal være synlig i katalogen
  • feltet Opprett kursets forside har en hake
  • kursets forside vises ved å sette feltet Vis kursets forside til "Vis".
  • Husk å lagre eventuelle endringer
  • Når kursets forside er publisert kan deltakere se kursbeskrivelsen og knappen "Gå til påmelding" for å melde seg på.
2) Sjekk at første punkt i Emne 1 er en Side-ressurs. Gå inn via Katalog > Fylke > Kommune > Administrer denne kategorien > Trykk på tannhjulet til kurset.

Nettkurs-formatet innebærer en forventning om bruk av fanene og innholdsfortegnelsen, og dette gjøres ved hjelp av Emne 0 og Emne 1. Dette er spesifikt for Nettkurs-formatet i KS Læring for å oppnå en visuell effekt. Det betyr at visning av innhold blir litt annerledes enn den rett-nedover-listen Kursansvarlig ser når redigeringsmodus er på.

Emne 0 - innholdet i en Side-ressurs havner under fanen Informasjon, en Forum-aktivitet havner under fanen Oppslagstavle, og ressursen Fullføringsrapport havner under fanen Min progresjon.

Emne 1 – innholdet her havner som punkter i menyen til venstre. Første ressurs være en Side-ressurs med innhold. Beskrivelsesfelter i ressurser og aktiviteter vises ikke. Deltakere kommer rett inn i «førstesiden» til aktiviteten eller ressursen når de klikker i menyen til venstre.


Kompetansetiltak med Gjestevisning dukker ikke opp på den personlige Min startside

Kompetansetiltak som skal ha Gjestevisning vil automatisk logge inn enhver som trykker Gå til påmelding-knappen til en felles gjestebruker. En fellesbruker er ikke en enkelt person og kurset kan derfor ikke vises på den personlige «Min startside».

Hvis kompetansetiltak med Gjestevisning også skal vises på «Min startside», må kurset tilby en ekstra lenke til innmeldingsmetoden "Egenpåmelding til nettkurs". Vi anbefaler å legge inn den ekstra påmeldingslenken i kurssammendraget, som er tilgjengelig i kurset via Kursadministrasjon > Endre innstillinger > Kurssammendrag. 

URL-en til egenpåmelding er på formen https://www.kslaring.no/course/enrol.php?id=XXXX , der XXXX må erstattes med kursets id-nummer, som Kursansvarlig finner oppe i adressefeltet.


Superbruker, Kursoppretter og Org-superbruker

Rollene i KS Læring er Portaladministrator > KS Læring-brukerstøtte > Superbruker i kommune > Kursoppretter i kommune > Kursansvarlig > Instruktør > Deltaker > Gjest. Rollene har ulike rettigheter, og de gjelder innen ulike områder - hele portalen, kommunens kursområde eller kurset.

Hver kommune har to administrative roller for sitt kursområde i KS Læring – Superbruker og Kursoppretter. Det finnes en administrativ rolle til, kalt Org-superbruker, som kan legge inn og endre organisasjonsstruktur, jobbroller, samt hvem som er ledere og hvem som skal ha rapporttilgang i modulen Kompetansestyring.


Superbruker og Kursoppretter kan opprette kompetansetiltak

Superbruker- og Kursoppretter-rollen kan opprette kompetansetiltak på vegne av de som skal ha rollen Kursansvarlig. Superbruker og Kursoppretter delegere ansvaret for kompetansetiltaket til minimum én eksisterende bruker som får rollen Kursansvarlig, og gjør vanligvis dette via Kompetanseveiviseren. Administrasjon av kommunens kursområde gjøres via Katalog > Fylke > Kommune > Administrer denne kategorien. En person med Kursoppretter-rollen kan bare skjule eller slette kompetansetiltak som den samme personen har opprettet.


Superbruker og Kursoppretter må bli Deltakere for å ta kompetansetiltak

Superbruker- og Kursoppretter-rollen er administrative roller som gir utvidede rettigheter i kompetansetiltak, som å endre resultater med mer - disse rettighetene er ikke forenelig med å være deltaker.

For å ta kompetansetiltak, må Superbrukere og Kursopprettere få rollen Deltaker først, og deretter melde seg på kompetansetiltak.

Superbrukere og Kursopprettere får automatisk rollen Deltaker når kompetansetiltak ligger utenfor kategorien de har fått rollen Superbruker eller Kursoppretter.

Eksempel: Anne og Bente er superbrukere for hver sin underkategori i Eksempel kommune, Anne for Skole og Bente for Helse og omsorg. Cecilie er superbruker for hele Eksempel kommune. David er superbruker i underkategorien Tverrfaglige kompetansetiltak. Både Anne og Bente får automatisk rollen Deltaker dersom kompetansetiltaket ligger direkte i kategorien Eksempel kommune, fordi denne ved å være overordnet er utenfor kategorien de har utvidede rettigheter. Anne får automatisk rollen Deltaker om kompetansetiltaket ligger i underkategorien Helse og omsorg, fordi den som sideordnet er utenfor kategorien Anne har utvidede rettigheter. Bente får automatisk rollen Deltaker om kompetansetiltaket ligger i underkategorien Skole, fordi den som sideordnet er utenfor kategorien Bente har utvidede rettigheter. Anne og Bente får automatisk rollen Deltaker om kompetansetiltaket ligger i underkategorien Tverrfaglige kompetansetiltak, fordi den som sideordnet er utenfor kategoriene Anne og Bente har utvidede rettigheter. David får automatisk rollen Deltaker om kompetansetiltaket ligger direkte i Eksempel kommune, Skole og Helse og omsorg, fordi disse som henholdvis overordnet og sideordnede er utenfor kategorien David har utvidede rettigheter. 

Kursoppretter får ikke redigert et kompetansetiltak den har opprettet

Kursoppretter-rollen kan tildele rollen Kursansvarlig og rollen Instruktør til personer som skal ha disse rollene via Kursveiviseren. Det er bare rollen Kursansvarlig som kan redigere kurset.

Noen personer kan ha rollen Kursoppretter og samtidig ha rollen som Kursansvarlig.

Hvis du har rollen Kursoppretter og skal være Kursansvarlig, så legger du altså til deg selv og tildeler deg selv en rolle som Kursansvarlig når du går igjennom Kursveiviseren. Nå må du være bevisst på at du jobber med to forskjellige roller – en knyttet til oppretting av kompetansetiltak på kursområdet og en som ansvarlig i kurset.

Det er tre situasjoner som kan føre til at et kompetansetiltak ikke har en person med rollen Kursansvarlig:

  1. Hvis en person med rollen Kursoppretter lar være å legge til en person med rollen Kursansvarlig ved opprettelsen av kurset.

  2. Hvis en person med rollen Kursansvarlig eller Superbruker dupliserer et kompetansetiltak uten å ta med brukere etter at rollen Kursansvarlig er lagt til i det opprinnelige kurset. Kurset mister dermed den som opprinnelig er meldt inn som Kursansvarlig.

    Tips: Det vanligste er gjøre klar et kompetansetiltak som skal gå flere ganger før deltakere melder seg på, slik at man kan duplisere med brukere og da få med Kursansvarlig også. Feilen oppstår gjerne når man vil duplisere et kompetansetiltak som har deltakere også, og da tenker man at man ikke vil inkludere brukere, men glemmer at Kursansvarlig også er en bruker i kurset. Duplisering med brukere bør altså gjøres etter at Kursansvarlig er lagt til, men før deltakere melder seg på.

  3. Hvis en person med rollen Kursansvarlig eller Superbruker ved en feil har fjernet rollen via listen Brukere > Innmeldte brukere.
For å løse situasjonen må en person med rollen Superbruker hjelpe til, for disse kan legge til en person med rollen Kursansvarlig i etterkant. Personen som skal få rollen Kursansvarlig må meldes inn i kurset av Superbruker eller være innmeldt i kurset. Superbruker går så inn i kurset under Kursadministrasjon > Brukere > Innmeldte brukere og trykker på det lille hodet ved personens navn og tildeler rollen Kursansvarlig.

KS Læring-brukerstøtte kan også hjelpe til med dette dersom ingen Superbruker kan, men da må de vite hvilket kompetansetiltak det gjelder - send alltid URL til kompetansetiltaket.

Slette flere kompetansetiltak på en gang - ADVARSEL
Først oppretter du en skjult underkategori kalt Slettes (din kommune). Du kan nå flytte kompetansetiltak som skal slettes til dit. Flere kompetansetiltak kan flyttes på en gang ved å sette hake foran, og deretter velge Flytte og underkategorien Slettes (din kommune). Du kan ikke gjøre det samme og så slette. Dette er en beskyttelsesmekanisme, slik at man ikke i vanvare sletter kompetansetiltak der det er deltakere og deres resultater - det må du ikke gjøre. Når kompetansetiltak uten deltakere og deres resultater som skal slettes er flyttet til Slettes (Din kommune), så kan hele kategorien slettes med innhold.


<< Tilbake

Sist endret: torsdag, 23. april 2020, 11:06