Med medisinsk-teknisk utstyr mener vi:

Ethvert medisinsk utstyr, inklusiv in vitro-diagnostisk medisinsk utstyr, som er beregnet til å vurdere, overvåke og behandle pasienten.

Herunder menes også vedlikehold, rett bruk og forståelse av utstyr som brukes aktivt på avdelingen for diagnostisering og overvåkning av pasienten.

Hver teamleder man får opplæring av skal signere for den opplæringen som er gitt, når man har fullført opplæring i en definert Gruppe med medisinteknisk utstyr signeres dette av Nærmeste leder. Når alle gruppene har blitt signert og gjennomgått er man ferdig sertifisert i medisinteknisk utstyr.

Det er lurt å lese igjennom lovverkets deffinisjon for viktigheten av god forståelse med medisinteknisk utstyr:

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-11-29-1373


Om dette kurset

I dette kurset skal du lære om vedlikehold, feilkilder, farer og rett bruk av medisinteknisk utstyr (heretter forkortet til MTU).

Etter endt opplæring skal du føle deg komfortabel til å finne ut av feil ved apparater i daglig bruk på avdelingen, kunne bruke alt utstyr rett og forsvarlig, stille inn på apparater for rett diagnostikk, vite hvor man kan finne reservedeler og hvor apparater som trenger service skal lagres.

Alt utstyr på avdelingen er delt inn i tre deler, alle teamledere har spesiell opplæring i en del som de selv skal kunne gi opplæring i. Inndelingen er som følger;

Labb-Apparater: Går igjennom apparater som ofte brukes på blodlabb og i labbfunksjon som Bt-apparat, CRP-maskin, pulsoksimeter mm.

Hygiene: Vil si alle apparater og utstyr som krever regelmessig renhold, har med sterilitet og pasienters/ansattes sikkerhet og gjøre eller som har forurenset biomateriale på seg. Dette vil si apparater som Dekontaminator, tørrsterilisator, HemoFec og urinprøver.

Akuttstue: Er alle apparatersom brukes på akuttstue eller i akutte situasjoner, eller som har med akutte pasienter å gjøre. Dette er apparater som EKG-maskin, Defibrilator, Sug eller Scoop.


Når man har fulført opplæring i en gruppe signeres dette av ansvarlig teamleder og sendes til godkjenning. Når man har gjennomgått opplæring i alle tre delene er man ferdig sertifisert innenfor MTU.


Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger