Velkommen til kurs i dokumenthåndtering i KF Kvalitetsstyring i regi av HR - avdelingen. 

Målgruppe

Dette kurset passer for deg som ønsker en kort innføring i mulighetene som finnes til dokumenthåndtering i KF Kvalitetsstyring. Det kreves ingen forkunnskaper. Dokumenthåndtering er stedet for å samle alle rutiner og prosedyrer for enheten, synlig for alle ansatte.

Læringsmål/innhold:
Kurset gir en kort innføring i dokumenthåndtering i KF Kvalitetsstyring. Du vil få informasjon, demonstrasjon og opplæring i disse emnene:

  • Hvor finnes løsningen og hvordan logge på?
  • Generell introduksjon til KF Kvalitetsstyring
  • Dokumentbehandling
  • Legge inn dokumenter og dokumentstatus
  • Flytte, dele og slette dokumenter
  • Godkjenning, høring og revidering/versjonering av dokumenter
  • Min side, leselister, knapper og lenker
  • Tagge og dele dokumenter
  • Ressursbank, hvordan bruke det omfattende innholdet fra KF
  • Tilgangsstyring

Skriv en kort kurspresentasjon her. Den bør være på et par tre linjer med tekst og vil vises øverst på kursets hjemmeside. Tenk på det som en appetittvekker som gjør at kursdeltakeren umiddelbart forstår om dette kan være noe av interesse.

OBS for at du ikke publiserer kursets forside før kurset er klar til å vises i kursoversiktene. Du kan fylle ut alt på kursets forside nå, men ikke bytt status til "Vis" før kurset er klart til påmelding.

Om dette kurset

Skriv en lengre kurspresentasjon her. Denne kurspresentasjonen bør være mer omfattende, men fortsatt skrevet slik at den er kortfattet, presis og tydelig beskriver kursets mål, innhold og forventet utbytte. Den bør gjøre det tydelig hvem kurset trolig passer best for.

Under ser du et eksempel på en videorute. Akkurat her er det en video fra Vimeo, men du bytter det enkelt ut med en lenke til en video fra f.eks. Vimeo eller YouTube og da vises den her. Det er faktisk bedre enn å laste videoen opp i KS Læring - siden Vimeo og Youtube er mye flinkere til å tilpasse videoens kvalitet og format til hva brukeren kan se. Du slipper å tenke på det.


Dette kurset er ment som en grunnopplæring om hvilke krav som finnes omkring opphavsrett til bilder og andre åndsverk og hvordan dette merkes ved bruk. Kurset har også et "kapittel" om de nye personvernreglene i EU.

Kurset er laget for alle som benytter bilder og åndsverk som andre har produsert og for de som selv tar bilder eller andre opptak av personer.Om dette kurset

Nettkurset gjelder for ansatte i Bergen kommune og andre som måtte ha interesse. 

Læringsutbytte: 
Etter fullført kurs skal du være i stand til å finne frem til bilder/illustrasjoner og videoopptak som kan gjenbrukes.

Videre skal du være i bedre stand til å kreditere emner du bruker på en korrekt måte.

Du vil ha kjennskap til de nye personvernreglene og vite hvordan du skal forholde deg dersom du selv fotograferer eller tar andre opptak av personer.

Forkunnskaper: 

Ingen

Starte kurset / påmelding:
Trykk på knappen "Gå til påmelding" for å starte kurset. Du vil umiddelbart bli registrert som deltaker, og motta en e-post-bekreftelse.

NB! Inntil kurset er ferdig kvalitetssikret, vil det være krav om påmeldingsnøkkel for å melde seg på kurset. Denne kan fås ved henvendelse til kursansvarlig.

Tekniske krav:
Kurset fungerer på datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner som har en nettleser av nyere dato slik at den støtter HTML5. Eksempel på nettlesere er Microsoft Internet Explorer versjon 9 eller nyere, Opera, Google Chrome og Apple Safari.


Slå på 2-trinns bekreftelse for Google

For Datamaskin, Android-enheter og på Iphone og iPad

2 trinns pålogging google


Om dette kurset