Vinter i Bergen sentrum. Fotograf: Andrew M. S. Buller.

NB! kurssted er endret for de to siste kursdagene. Nytt kurssted er Raftohuset

Bergen kommune ønsker sammen med Hordaland fylkeskommune skolene velkommen til kurs for skoleåret 2016-17. Kursene er den del av kommunens og fylkeskommunens strategiske arbeid for forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme.
Kurset er for ansatte i Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune og særlig for de som jobber med ungdom.

Om dette kurset

Målgruppe: Ledere og lærere ansatt i Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune

Kursbeskrivelse: Kurset gir både teoretisk fundament og konkrete tilnærminger til temaet. I utviklingen av kursmodellen har målet vært et skreddersydd opplegg knyttet til skolehverdagen.

Kurset er utviklet på grunnlag av at skoler arbeider forebyggende mot radikalisering og ekstremisme på tre nivåer. Innholdet skal gi økt kompetanse på alle nivå.

  1. Danning – skolenes samfunnsmandat: utvikling av sosial kompetanse, inkludering, empati, samfunnsengasjement, demokratiske holdninger, kritisk tenkning og ansvarsbevissthet.
  2. Igangsetting av tiltak – når det i nærmiljøet eller på skolen skjer en polarisering og bruk av gruppefiendtlige skjellsord eller holdninger vokser frem, når vi ser at det utvikles risikogrupper.
  3. Beredskap – når man bekymrer seg for om elever enten enkeltvis eller sammen i grupper blir en del av et ekstremt eller antidemokratisk miljø, og ser det nødvendig å gripe inn i forhold til enkeltindivider.

Kurset går over tre spredte dager: 12. desember 2016, 31. januar  og 7. mars 2017. Hver av dagene inneholder både teoretiske og praktiske økter.

Hvis kurset er fullt kan du sette deg på venteliste ved å trykke på knappen "Gå til venteliste".


Kontaktinformasjon til kursarrangør:
 For aktiv e-postadresse skriv: mailto:Florentino.bulnes@bergen.kommune.no


Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Fagavdeling barnehage og skole, Bergen kommune
Kurssted
Raftohuset
Tid fra - til
Datoer og klokkeslett. 12.12.16 kl.09.00-15.15
31.01.17 kl.09.00-15.00
07.03.17 kl.09.00-15.15.
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
30 av 45
Påmeldingsfrist
08.12.2016