Hjemmeboende eldre med hjelpebehov, rusavhengige og personer med psykisk helseproblematikk er sårbare for brann og overrepresentert i dødsbrannstatistikken.

Livsviktig er en kampanje og en nasjonal satsning fra Helsedirektoratet og DSB som skal bidra til å forebygge brann hos risikoutsatte grupper. Som en del av satsningen er det laget ulike verktøy som opplæringsfilmer, veiledningsmateriell og e-læringskurs som skal støtte kommunene i deres viktige arbeid. Verktøyene finner du på denne siden sammen med annen informasjon som kan være nyttig for både ledere og medarbeidere som har risikoutsatte i sine målgrupper.

Om dette kurset

Helsedirektoratet og DSB har laget et e-læringskurs som handler om det viktige samarbeidet mellom helse- og brannpersonell når det kommer til å ivareta brannsikkerheten hos risikoutsatte grupper. Kurset er utviklet i samarbeid med ansatte i brannvesenet og helse- og omsorgstjenesten.

  • Kurset består av seks moduler som bygger på hverandre
  • Man kan ta modulene i den rekkefølge man ønsker. Vi anbefaler imidlertid å ta modulene i rekkefølge 1-6 siden de bygger på hverandre
  • Kurset kan gjennomføres alene eller i grupper
  • Det er lyd i kurset. Dialog er i tillegg tekstet.
  • Det anbefales å kjøre programmet på PC eller Mac. Anbefalte nettlesere er Chrome for Windows, MacOs og Android. Safari for iOS. Alternativt Edge for Windows 10, Safari for MacOS.

Før du gjennomgår kurset anbefaler vi å se følgende film:


Sist oppdatert
08.02.2024
Forutsetninger
Helsepersonell som jobber i hjemmebaserte tjenester og ansatte i brannvesenets forebyggende avdeling
Produsert av
Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Kursansvarlig
Tidsbruk
Ca. 30 minutter
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger