Introduksjonskurs for nye ledere - Ta sats, er en bearbeidet utgave av det statlige e-læringskurset Ta Sats - for deg som er ny leder i Staten som er utviklet av DFØ. Introduksjonskurset gjenbruker innhold, filmer, case og materiale fra det statlige kurset, men er tilpasset Fredrikstad kommunes rammeverk for ledelse og designmal. 

Introduksjonskurs for nye ledere - Ta sats, er første del av i alt to e-læringskurs som skal gi deg en god innføring i det å være leder i Fredrikstad kommune (de to kursene kan tas uavhengig av hverandre).

  1. Del 1 - Ta sats - med hovedfokus på lederrollen og lederhverdagen i en kommunal kontekst
  1. Del 2 - Lederoppgaver - med hovedfokus på lederoppgaver og nyttig informasjon for deg som er ny i Fredrikstad kommune.
Introduksjonskurset passer særlig for deg som er ny i lederrollen, men kan også tas av deg som har vært leder en stund, og som er på jakt etter bevisstgjøring og praktiske verktøy.

Innhold i del 1 - Ta sats
Med overgangen fra medarbeider til leder, fra privat til offentlig sektor eller til ledelse i en ny virksomhet kan det lønne seg å bruke litt tid i oppstarten til å tenke gjennom hva rollen krever og hvordan du ønsker å opptre; hvilke krav og forventninger eksisterer, hva slags type leder du ønsker å være og hva du bør gjøre for å lykkes med dette? 
E-læringskurset byr på 10 ulike moduler som tar utgangspunkt i praktiske case eller situasjoner, inneholder ulike typer oppgaver og gir ledelsesfaglige råd.
Modulene handler om alt fra hvordan du kan forberede deg til den nye rollen, forventningsavklaring med egen leder, medarbeideroppfølging- og utvikling - og ikke minst praktiske lederoppgaver som delegering, å gi tilbakemelding, prioritering og møteledelse. 
Gjennom kurset får du også en overordnet innføring i det kommunale rammeverket og hva som særpreger og kreves av en leder i Fredrikstad kommune.


Sist oppdatert
05.01.2024
Forutsetninger
Nye ledere i Fredrikstad kommune
Produsert av
Fredrikstad kommune, bearbeidet utgave av DFØs kurs "Ta Sats - Ny som leder i staten"
Tidsbruk
Ca. 45 minutter
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger