Om kurset

Endret barnehagelov forplikter alle som arbeider i barnehagen til å følge med på hvordan barn har det. På denne samlingen vil Ingrid Lund forelese om holdninger og handlinger mot mobbing og betydning av anerkjennelse og fellesskap som en del av barnehagens forebyggende arbeid.

I Bergen har vi en nullvisjon om mobbing og krenkelser i barnehagen. Dette forhindrer imidlertid ikke mobbing og krenkelser. Barnehagen har ansvar for å følge med på hvordan alle barn i barnehagen har det. Alle ansatte har en plikt til å gripe inn hvis barn ikke har det bra. 

Mobbing i barnehagen kan skje på mange måter og kan være vanskelig å oppdage. I tillegg til tydelige, anerkjennende og trygge voksne er det viktig at barnehagen har etablert god rutiner for å oppdage, stoppe, håndtere og følge opp mobbing og krenkelser. For barn handler det om å kjenne seg betydningsfull i fellesskapet, ha venner og tilhørighet.  

31. august arrangerer avdeling barnehagemyndighet en digital fagsamling for alle ansatte i barnehagesektoren i Bergen. Ingrid Lund vil foreleser på samlingen. Ingrid Lund har forsket på barns psykososiale barnehagemiljø og er opptatt av barns muligheter for å delta i vennskap og fellesskap.

Vi håper mange barnehager og barnehagefolk i Bergen vil prioritere denne viktige samlingen. Det vil bli lagt ut et forarbeid på kursets oppslagstavle. Vi vet at forelesning, som slår følge med teori, refleksjoner og gjennomgang av egen praksis gir større faglig utbytte og skape eierskap til innholdet og praksisen i barnehagen.

- Med dette ønsker vi barnehagefolk i Bergen velkommen til kurs -

Program og forarbeid til samlingen  - Klikk på grønn knapp oppe til høyre: "Gå til kurset"

Målgruppe: Ansatte i private og kommunale barnehager i Bergen

Påmeldingsfrist: 23. august

Påmelding: Bulkpåmelding

Avmeldingsfrist: 30. august. Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra.

Sted: Direktesent arrangement på Teams Live. Påloggingslenke legges på kursets oppslagstavle noen dager i forkant av arrangementet.

Antall kursplasser: 2000

Kontaktinformasjon til kursarrangør:
Mona Elde Rasmussen ; mailto:Mona.rasmussen2@bergen.kommune.no Mobil: 40819081
Øystein Grønlund Bekken ; mailto:Oystein.Bekken@bergen.kommune.no Mobil: 40810845
Siri Dueland Sivertsen ; mailto:Siri.Sivertsen@bergen.kommune.no Mobil: 40819148



Produsert av
Avdeling Barnehagemyndighet, Bergen kommune
Kursansvarlig
Kurssted
1 Digitalt møtested
Tid fra - til
31.08.2021 kl. 17:30-20:00
Tidsbruk
2,5 time
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
402 av 2000
Påmeldingsfrist
30.08.2021