Om fagsamlingen

Gjennom den daglige og nære kontakten med barn er barnehageansatte i en sentral posisjon til å observere og motta informasjon om barns omsorgs- og livssituasjon. Å bidra til at alle barn får en god start på livet, er det mest sentrale i et forebyggende perspektiv. Alle ansatte i barnehagen har et ansvar for å vite hvordan vi forebygger, oppdager og ivaretar barn i sårbare livssituasjoner. På denne digitale fagsamlingen får vi et godt innblikk i hvordan barnehageansatte kan ivareta barn som har det vanskelig. Det handler om barn som er i risiko for å bli utsatt for omsorgssvikt eller som lever i en sårbar livssituasjon over kortere eller lengre perioder. Det handler om voksne som har mot, våger å ta imot barns budskap og melde ifra.

Charlotte Johannessen er førstelektor ved barnehagelærerutdanningen, OsloMet Storbyuniversitetet. Hun er utdannet cand.polit med hovedfag i pedagogikk. Hennes publikasjoner, forsknings- og utviklingsarbeid er rettet mot små barn i risikosituasjoner, tverretatlig samarbeid og utvikling av relasjonskompetanse i personalgrupper i barnehagen. 

Program og forarbeid til samlingen  - Klikk på grønn knapp oppe til venstre: "Gå til kurset"


Målgruppe: Alle ansatte i Kommunale og private barnehager

Sted: Digitalt arrangement på Teams Live. Påloggingslenke legges på kursets oppslagstavle noen dager i forkant av arrangementet.

Påmeldingsfrist: 18. oktober 2021

Påmelding: Bulkpåmelding

Avmeldingsfrist: 18. oktober 2021. Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra

Kostnader: Samlingen er gratis

Antall kursplasser: 2000


Kontaktinformasjon til kursarrangør:
Mona Elde Rasmussenmailto:Mona.rasmussen2@bergen.kommune.no Mobil: 40819081
Øystein Grønlund Bekkenmailto:Oystein.Bekken@bergen.kommune.no Mobil: 40810845
Siri Dueland Sivertsenmailto:Siri.Sivertsen@bergen.kommune.no Mobil: 40819148





 


Forutsetninger
Ansatte i private og kommunale barnehager i Bergen
Produsert av
Avdeling barnehagemyndighet, Bergen kommune
Kursansvarlig
Kurssted
1 Digitalt møtested
Tid fra - til
19:10:2021 kl. 17:30-20:00
Tidsbruk
2,5 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
502 av 2000
Påmeldingsfrist
18.10.2021