Hvordan sikrer du at din rekrutteringsprosess er åpen for mangfold og hjelper deg til å se de relevante kvalifikasjonene hos kandidatene? Dette er et kort og praktisk e-læringskurs i mangfoldsrekruttering som gir ledere med personalansvar nye perspektiver, nyttig innsikt og verktøy for å rekruttere mangfoldig.

Kursets innhold – dette får du

E-læringskurset tar deg gjennom en rekrutteringsprosess og består av fem moduler:

  • Forstå verdien av mangfold – er du bevisst på hvilken verdi mangfold har for deg som leder, din enhet og virksomhet? 
  • Legg grunnlaget – hvordan bruker du handlingsrommet ditt i jobbanalysen og definerer krav som åpner for mangfold? Hvilke kompetansekrav skal prioriteres i den aktuelle stillingen? 
  • Formidle smart – hvordan formidler du mangfold i utlysningsteksten? Beskriver du kravene for stillingen slik at du sikrer en bred og mangfoldig søkermasse med relevant kompetanse? 
  • Vurder systematisk – hvordan vurderer du kandidatenes kvalifikasjoner i forhold til kompetansebehovene du har lyst ut? Bruker du varierte seleksjonsmetoder i vurderingen? 
  • Velg den rette – hvordan sikrer du at du er tro mot dataene fra seleksjonsmetodene i din beslutning? Er du sikker på at kandidaten du mener passer best inn og du kanskje likte best er den kandidaten som er best kvalifisert for stillingen?

Sist oppdatert
27.02.2024
Forutsetninger
Ledere
Produsert av
Difi
Tidsbruk
40 min
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger