Ønsker du å lære å bruke motiverende samtale som kommunikasjonsmetode ved å bruke teknikker som spørsmål, refleksjoner, oppsummeringer og bekreftelser i samtale med innbyggerne? MI er utviklet for å skape motivasjon for atferdsendring. Metoden benyttes i rehabiliteringsarbeid, forebyggende helsearbeid, i kartleggingssamtaler, og i støtte- og gruppesamtaler.

Om dette kurset:

Det er et mål at ansatte anvender motiverende samtale (MI) som underliggende samtaleteknikk; spesielt der endringsarbeid står i fokus. Samtaleteknikken har et tydelig mål om å øke opplevelsen  av å bli hørt og forstått; å øke følelsen av partnerskap, respekt, medfølelse og å lokke fram brukers egenmotivasjon til endring/opprettholdelse av ønsket situasjon; alt i en recovery tankegang.

  • Målgruppe: Aktuelle søkere til kurset kan være ansatte med fagkompetanse og som har direkte brukerkontakt, ledere og ansatte med veilederrolle hvor samtaleteknikken skal benyttes. Ansatte som jobber med endrings og motivasjonsarbeid i hverdagen anbefales spesielt å benytte seg av MI. Det anbefales at det sendes mer enn en fra arbeidsplassen for å kunne opprettholde samtaleteknikken i etterkant av kurset. Det vil kunne tilbys videre MI veiledning i etterkant av kurset ved forespørsel.
  • Sted: Rolvsrudhjemmet, møterom 4. Obs! Det er få parkeringsplasser! Husk å skrive inn registreringsnummer i resepsjonen om du parkerer utenfor sykehjemmet
  • Tid. Kurset varer i totalt tre hele dager; 20. og 21. oktober og 16. november fra klokken 09:00-15:00.
  • Servering: Lunsj blir servert. Gi beskjed om eventuelle allergier til kursleder Susann Nashat på mailadresse susnas@lorenskog.kommune.no

Forutsetninger
Ansatte i Lørenskog kommune
Produsert av
Lørenskog kommune
Ansvarlig
Kurssted
Tid fra - til
20.10.2022 kl.09:00-15:00
Tidsbruk
Totalt 18 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
10 av 20
Påmeldingsfrist
18.10.2022