Mange har en arbeidshverdag som i større eller mindre grad innebærer arbeid med PC. For mange utgjør dette store deler av arbeidshverdagen, hver dag, hele arbeidslivet. 

Vi vet at det å sitte i ro og å være inaktiv er et stort og alvorlig folkehelseproblem. I tillegg kjenner vi i dag til flere arbeidsmiljøfaktorer som utgjør en risiko for helsen vår når vi arbeider med PC. 

Målet med dette nettkurset er at AMG/HMS-grupper får økt kunnskap om hvilke forhold som utgjør en risiko ved arbeid med PC, og dermed blir i stand til å vurdere forhold på egen arbeidsplass. Med dette som utgangspunkt blir det iverksatt målrettede og kunnskapsbaserte tiltak for å sikre en helsefremmende arbeidssituasjon. 

For AMG/HMS-grupper :

Dersom din arbeidsplass har pekt ut Arbeid med PC og stillesittende arbeid i Grovkartleggingen; Ta kurset i sin helhet og dere vil ende opp med en dokumentert risikovurdering og handlingsplan. 

Ved å vite hvilke arbeidsmiljøfaktorer som utgjør en risiko, og kartlegge og risikovurdere hvilke av disse faktorene som forekommer på arbeidsplassen, kan vi forebygge helseplager, fortsette å ha det godt på jobb og sikre god helse nå, og når vi en gang er ferdig i arbeidslivet. 


Sist oppdatert
10.11.2023
Læringsformat
Ledige plasser
Ubegrenset