Medarbeidersamtalen er et verktøy som også kan brukes mer aktivt i virksomhetsstyringen, i tillegg til den enkeltes utviklingsprosess. Programmet tar for seg alle faser av prosessen, det vil si en grundig forberedelse, gjennomføring og ikke minst oppfølging for alle målgruppene.

Programmet er interaktivt. Det betyr at du kan jobbe med din egen forberedelsesprosess når du går gjennom programmet. Vi følger noen hovedpersoner i en tenkt virksomhet samtidig som man kan jobbe med sin egen prosess. Etter ferdig gjennomgang har man egne utfylte notater som kan være nyttige når man skal i gang med sin egen medarbeidersamtale.

Om dette kurset

Kurset inneholder fire moduler tilpasset ulike målgrupper.

Ledermodulen. Som leder får du ekstra mye i dette programmet. Du får støtte til å forberede egen samtale med overordnet og du får støtte til å forberede samtalene med hver enkelt av dine medarbeidere. Vi følger Leo leder i hans forberedelsesfase og ser ved hjelp av filmer hvordan han gjennomfører sine samtaler. Nyttige temaer som statusgjennomgang, forventninger til enhetens leveranser, forventninger til egen lederatferd, utviklingstiltak, forhold ved arbeids- og livssituasjon, trivsel i lederrollen, karriereutvikling, tilbakemelding, innspill til personlig utviklingsplan blir gjennomgått.

Medarbeidermodulen. Her følger vi Ane i hennes forberedelse. Samtidig får du anledning til å tenke gjennom sentrale faglige temaer som er viktig for din egen forberedelse. Nyttige temaer som arbeidsoppgaver, kompetanse, karriereutvikling, mål og planer for enheten blir gjennomgått. Alt det du skriver inn i programmet blir automatisk lagt inn i et eget notat som du kan skrive ut om du ønsker. Ingen kan se det du skriver inn i dette programmet. Det vil bli liggende hos deg, og du velger selv hva du vil bringe med inn i samtalen med din leder.

Toppledermodulen. Toppledelsen får en kort inspirasjonsmodul som har et spesielt uttrykk gjennom film og spørsmål. Det kan være nyttig med en «fasilitator» som faktisk styrer prosessen. Filmene viser hvor viktig det er med lederforankring når det gjelder strategisk kompetansestyring av din virksomhet, og denne modulen kan du rett og slett kjøre i et ledermøte. Snurre film, stoppe opp og diskuter!

HR-modulen. I denne modulen følger vi HR-medarbeider Anitha i hennes jobbhverdag, og hvordan hun har vært en støttespiller for toppledelsen der hun jobber. Temaer som utvikling og talent, bruk av kompetanse på tvers er tema som berøres her. I tillegg er skjemaer og maler brukt i programmet presentert som en hjelp og inspirasjon.

Sist oppdatert
27.02.2024
Forutsetninger
Ingens spesielle, men en fordel med ledererfaring
Produsert av
Difi
Tidsbruk
Ca 60 min
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger