På dette kurset vil du få en grunnleggende innføring i sykdomslære, miljøarbeid og personsentrert omsorg til personer med demens. 

Om kurset

Har du opplevd å ha pasienter som du ikke klarer å trygge eller roe ned? Har du opplevd utagerende atferd, skjellsord og uro fra pasienter? 

I løpet av dette kurset vil du tilegne deg kompetanse om årsaker til uønsket atferd, hva du kan gjøre for å forebygge det, og hvordan du best håndterer det når du er i den situasjonen. 

Nasjonal faglig retningslinje om demens skriver at helsepersonell som yter tjenester til personer med demens skal ha kunnskap om og 

yte personsentrerte helse- og omsorgstjenester til personer med demens. Dette innebærer at helse- og omsorgspersonell må ha kompetanse om demenssykdom og personsentrert omsorg og behandling.

Ved å delta på dette kurset, så vil du få fylt opp verktøykassa di med redskap for å kunne lage gode dager og øyeblikk for dine pasienter.

Kurset er over 5 ganger, med forskjellig tema for hver gang. Undervisningen er todelt, en del undervisning og en del felles refleksjon hvor deltakerne deler erfaring fra praksis.

Kurset er forbeholdt ansatte i virksomhet sykehjem. Ta kontakt med kursansvarlig dersom du jobber i en annen virksomhet og har lyst til å delta, så ordner vi det.

Når du melder deg på, så er det viktig at du deltar hver gang.

Få med deg en kollega! Det er lurt å være to stykker fra samme sted. Da kan dere drøfte problemstillinger som er aktuell for deres avdeling, og læringsutbyttet for avdelingen vil også bli større.

Husk å avklare deltakelse med leder, dersom du trenger fri for å delta. 


Program for kurset

  1. Sykdomslære og kjennetegn

  2. Kommunikasjon og kjennetegn

  3. Hvordan er det å ha demens? -mer om kommunikasjon

  4. Miljøbehandling

  5. Samhandling i tjenesten, betydningen av å jobbe etter sykepleieprosessen


Kurset er planlagt med fysisk oppmøte. Dersom du har symptomer på sykdom, skal du ikke møte opp. Husk å si fra til kursansvarlig dersom du ikke kan komme. 

Kurset holdes på møterommet i 1 etg. på Grevle sykehjem. Det er gode parkeringsmuligheter på baksiden av sykehjemmet. 


Forutsetninger
Du må være interessert i å lære mer om demens, og det er en fordel om du yter tjenester til personer med demens. Kurset er for ansatte i Larvik kommune, virksomhet sykehjem. Du må avklare deltakelse på kurset med leder dersom du trenger fri fra jobb til å delta.
Produsert av
Kristin Skalleberg, helse og mestring, Larvik kommune
Kursansvarlig
Tid fra - til
21.09.2021 kl 13:30-15:00
05.10.2021 kl 13:30-15:00
19.10.2021 kl 13:30-15:00
02.11.2021 kl 13:30-15:00
16.11.2021 kl 13:30-15:00
Tidsbruk
7,5
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
8 av 15
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger