Målgrupppe: Nettkurset gjelder for enhetsledere, andre ledere og støttepersonell som deltar i økonomiforvaltningen i Bergen kommune.

Læringsmål: 
Etter fullført kurs skal du vite hvor du finner relevante rapporter for rapportering av prognose i UBW økonomi, samt kunne anvende de ulike rapportene for nødvendig kvalitetssikring av regnskapet før du sender prognosen.

Kursbeskrivelse: Hvordan bestille en rapport, avgrense søk (parameterbildet og felthjelp), vise/skjule kolonner samt navigere mellom ulike nivå. Rapporter for budsjettoppfølging, budsjettjusteringer med videre. Tolke rapportene i UBW økonomi web ved å klargjøre hva som er grunnlag for rapportene. Hvilke forutsetninger er til stede for budsjett i form av periodisering, sesongkoder med videre. Prognosemodulen gjennomgås. Sentrale tema er hvordan Framsikt fremskriver prognosen, og hvordan du bruker prognosemodulen når du skal korrigere og legge inn tiltak.
Kurset består av 8 emner. Hvert emne tar mellom 3 - 8  minutter å gjennomføre. Du trenger å få fullført status på hver modul for å få kurset godkjent og overført til Kompetanseportalen.  

Starte kurset / påmelding:
Trykk på knappen "Gå til påmelding" for å starte kurset. Du vil umiddelbart bli registrert som deltaker, og motta en e-post-bekreftelse.

Tekniske krav:
Enheter, pc, mobil eller nettbrett som har en nettleser av nyere dato slik at den støtter HTML5. Eksempel på nettlesere er Microsoft Edge, Google Chrome og Apple Safari.


Sist oppdatert
02.08.2023
Forutsetninger
Du må ha tilgang til UBW økonomi web.
Produsert av
Bergen kommune, Ansattservice.
Tidsbruk
50 minutter
Forventet innsats
50 minutter
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger