Målgrupppe: Nettkurset er tilpasset for deg som har en rolle som attestant eller anviser i forbindelse med fakturabehandling i Bergen kommune. Kurset er obligatorisk for å få tilgang til UBW økonomi web og gjelder derfor også for brukere som senere skal ha tilgang til andre deler av økonomisystemet.

Læringsmål for nettkurset er at du skal:

  • få en grunnleggende forståelse for hvordan økonomimodellen i økonomisystemet til Bergen kommune er bygget opp
  • forstå forskjellen på innkjøpsfaktura og leverandørfaktura
  • beherske kontering av leverandørfaktura i praksis;
    • kunne finne rett art for utgiften 
    • velge rett ansvarssted for belastning av utgiften 
    • velge rett MVA-kode
  • kjenne til forskjell i avgiftsbehandling for enhet som er en kompensasjonsberettiget enhet og enhet som er avgiftspliktig
  • forstå hvorfor det er viktig å ha fokus på nøyaktighet og riktig kontering av fakturaer i regnskapet
  • vite hvordan du aktiverer en vikar når du har planlagt fravær og hvordan en reserve kan utføre dine oppgaver ved uforutsett fravær.

Kursbeskrivelse: 

Dette nettkurset er et praktisk rettet nettkurs for å sette deltagere i stand til å behandle leverandørfaktura slik at fakturaer blir bokført og betalt innen fristene. Nettkurset gir deg også innblikk i kommunens økonomimodell. Nettkurset beskriver reglene for valg av riktig MVA-kode, inkludert litt om MVA-koder i avgiftspliktig virksomhet. 

Nettkurset består av videoer, tekstsider, treningsoppgaver og quiz underveis. Alle treningsoppgaver må besvares korrekt for å komme deg videre i kurset, og på quizene må du ha 80 % korrekte svar for å komme deg videre og for å få kurset godkjent. Dokumentet artskontoplan kan søkes opp på Allmenningen. Du lærer hvordan du skal bruke dette som oppslagsverk, slik at du har god hjelp når du senere behandler mottatte fakturaer i UBW økonomi web. 

Innledningsvis får du en oversikt over estimert tidsbruk på hvert emne. 

Trykk på knappen "Gå til påmelding" for å starte kurset. Du vil umiddelbart bli registrert som deltaker, og motta en e-post-bekreftelse.

Tilgjengelighet

Vi anbefaler å gjennomføre kurset på pc med to tilgjengelige pc-skjermer. Du kan imidlertid gjennomføre dette kurset på nettbrett og mobiltelefon også. Dersom du gjennomfører på nettbrett eller mobil, vær oppmerksom på at du undervegs skal slå opp i et exceldokument som heter "artskontoplan" og som er lagret i BkKvalitet. Du må da logge deg inn via mobil id for å få tilgang. 

Sist oppdatert
18.08.2023
Forutsetninger
Du må beherske å kunne arbeide på pc samt å kunne bruke flere skjermer. Det er nødvendig å ha en ekstra skjerm for å gjøre oppslag i hjelpeverktøyene undervegs, samtidig som du gjennomgår nettkurset på skjermen.
Produsert av
Bergen kommune, Ansattservice Kompetanseutvikling
Tidsbruk
70 minutter
Forventet innsats
Gjøre oppslag på allmenningen for bruk av artskontoplan samt gjennomføre treningsoppgaver og to quiz.
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger