Velkommen til kurs i Samisk kulturforståelse

Dette kurset i samisk kulturforståelse er et resultat av en bestilling fra Narvik og Hamarøy kommuner. KDD og Statsforvalteren i Nordland har finansiert dette arbeidet. Árran julevsáme guovdásj er faglig ansvarlig for innholdet. 

Høsten 2017 ble det satt i gang et eget oppfølgningsprosjekt Jasska/Trygg i kjølvannet av flere overgrepssaker i Tysfjord.  Prosjektet ble finansiert av Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD, senere KDD). Målet med prosjektet var å følge opp de berørte og iverksette forebyggende tiltak for å hindre overgrep i fremtiden. Samarbeidspartnere var statsforvalteren (Fylkesmannen) og Politiet i Nordland, Narvik og Hamarøy kommuner, samt Árran Julevsáme guovdásj. Prosjektet pågikk ut 2019.

I 2019 og 2020 holdt Árran en serie kurs i samisk kulturforståelse over 1-2 dager for ca. 900 personer, de fleste offentlig ansatte. Narvik og Hamarøy kommuner ønsket at kursrekken i samisk kulturforståelse skulle videreutvikles og dreies mer fra tradisjonelle seminarer med forelesninger, til e-læring hvor enkeltansatte selv kan gjennomføre kurset. Videre burde kursrekken ha en særskilt modul om samisk helseforståelse basert på lokale forhold.

Kurset består av 5 moduler og en ressursbank.


Sist oppdatert
02.10.2023
Læringsformat