3.4 Faggruppe for særskilt språkopplæring for 1.-10. trinn


Målgruppe

Lærere som underviser elever fra 1.-10. trinn etter målene i Læreplan i grunnleggende norsk for språklige minoriteter. Faggruppen egner seg også godt for lærere som ønsker å bli bedre kjent med dette fagområdet.

 Innhold

Innholdet skal være praksisnært, med fokus på temaer som lærere møter i sitt daglige arbeid med grunnleggende norskopplæring. Underveis vil det også være mulig å ta opp aktuelle saker og bli inspirert av praksis ved andre skoler i kommunen.

Samling nr. 1: Fokus på ny opplæringslov og den betydning denne har for undervisningen i grunnleggende norsk.

Samling nr. 2: Oppstart av arbeidet med å lage en felles ressursbank med materiell, undervisningsopplegg, oppgaver, nettressurser, henvisning til lærebøker og erfaringer med kartlegging.

Samling nr. 3: Erfaringsdeling rundt bruk av oppdaterte kartleggingsprøver i grunnleggende norsk, og fokus på ulike måter å organisere og tilrettelegge undervisningen i grunnleggende norsk på. Innlegg fra skoler i vår kommune.

Samling nr. 4: Denne samlingen vil ta opp temaer som faggruppen kommer fram til i løpet av skoleåret.

Samling nr. 5: Workshop ved lærer og lærebokforfatter Marianne Gaasø. Hun har lang erfaring med arbeid inn mot flerspråklige elever og er opptatt av elevenes flerspråklighet kan være en ressurs i opplæringen.  

 Tid

Onsdagene 18.09.24, 06.11.24, 22.01.25, 05.03.25 og 09.04.25
Alle dager kl. 13.00-16.00

Sted

Skjetten skole

Ansvarlig

Laila Irene Emilsen, Skjetten skole

Påmelding

KS Læring, frist 01.09.24


Forutsetninger
For ansatte i Lillestrøm kommune
Deltakere
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
Ubegrenset
Påmeldingsfrist
01.09.2024