Språkkommunekonferanse for VO, Enggrav, Sirius, Svanen og DRS. Åpent også for ansatte i barnehage og skole som bruker ASK som en del av opplæringen.

Før lunsj

Helhetlig tilnærming til kartlegging av ASK-brukere v/Kristine Stadskleiv – USN

Om foredragsholder:
Kristine Stadskleiv er psykologspesialist ved Seksjon for nevrohabilitering – barn, Oslo universitetssykehus og førsteamanuensis II i utviklingspsykologi ved institutt for pedagogikk, Universitetet i Sørøst-Norge. Faglige fordypningsområder er utredning av barn med omfattende tale- og bevegelsesvansker og alternativ og supple­rende kommunikasjon (ASK).

Om innholdet:


Etter lunsj:

Hvordan skape gode språkmiljøer for personer med behov for ASK v/Anne Merete Kleppenes og Bjørg Sissel Hoem - Statped

Om foredragsholdere:

Anne-Merete Kleppenes er spesialpedagog, og er tilsett som faglig leder av Statpeds nasjonale ASK-team. Hun har tidligere jobbet som rådgiver i Statped, med hele spekteret av barn og unge med behov for ASK.

Anne-Merete er opptatt av det kreves en innsats for å kunne gi personer med behov for ASK både muligheten til å kommunisere og å lære. Kompetanse er et viktig begrep. Hun har blant annet vært med å utvikle læringsressursen «God ASK», som fokuserer på hvordan vi kan bli betre kommunikasjonspartnere til barn med behov for ASK.

Bjørg Sissel Hoem er spesialpedagog. Hun har jobbet 19 år som spesialpedagog på Frambu, senter for sjeldne diagnoser, hvor hun ble stadig med opptatt av betydningen av å gi personer en mulighet for å kunne gi uttrykk for egne tanker, følelser, meninger og ønsker. De tre siste årene har hun jobbet i spesialpedagogisk team i Ås kommune. Der har hun jobbet direkte med, og veiledet ansatte i barnehage og skole, i forhold til elever med behov for ASK. Hun jobber nå i det nasjonale ASK teamet i Statped.

Denne påmeldingen gjelder kommunale enheter i Skien kommune og ikke-kommunale barnehager som deltar i Språkkommunetiltaket.

Om dette kurset

Språkkommunekonferanse for VO, Enggrav, Sirius, Svanen og DRS. Åpent også for ansatte i barnehage og skole som bruker ASK som en del av opplæringen.

Tema for dagen: 

Hvordan skape gode språkmiljøer for og med ASK-brukere v/Anne Merete Kleppenes - Statped

Helhetlig tilnærming til kartlegging av ASK-brukere v/Kristine Stadskleiva – USN


Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Oppvekst administrasjon, Skien kommune
Kurssted
Ibsenhuset
Tid fra - til
25.10.2019 kl. 08:30-15:00
Ekstern pris
500
Tidsbruk
6,5 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
52 av 140
Påmeldingsfrist
19.10.2019