Påmeldingsmuligheter for dette kurset

I Oslo jobber vi for å forebygge og behandle underernæring hos personer som har tjenester i hjemmet. Vi bruker Malnutrition Screening Tool (MST) og kroppsmasseindeks (KMI) for å vurdere om en person har risiko for underernæring. Dette kurset vil gi deg en forståelse for hvordan du kan benytte resultatene fra kartleggingen i planleggingen av videre ernæringstiltak.

Om dette kurset

Kurset består av teori, film og oppgaver, og tar ca. 1 time å gjennomføre. For best opplevelse bør PC ha lydfunksjonalitet. På slutten av hver del står det "Forstå mer...". Her finner du noen relevante ressurser om du ønsker videre fordypning.

Formål

Hensikten med dette kurset er å gi en forståelse for hvordan resultatene fra kartleggingen kan benyttes i planleggingen av videre ernæringstiltak. 

Målgruppe

Målgruppen for dette kurset er tjenesteansvarlig (TA), primærkontakt (PK) og andre fagpersoner som leder mener er egnet for å gjennomføre MST og individuell kartlegging i tjenester i hjemmet.

Mål

Læringsutbytte etter å ha gjennomført kurset er at du skal ha 

  • Kunnskap om sammenhengen mellom ernæring  og helse/funksjon. 

  • Kjennskap til Nasjonale faglig retningslinje for forebygging og behandling av underernæring og hvordan Oslo kommune tar denne i bruk gjennom byomfattende rutine.

  • Forstå sammenhengen mellom verktøyet MST, kroppsmasseindeks (KMI) og individuell kartlegging av risiko for underernæring. 

  • Kompetanse i å vurdere personer som har tjenester og fange opp personer med risiko for underernæring.

  • Kompetanse i hvordan følge opp ved risiko for underernæring og bruke resultatene som grunnlag for tiltak, og hvilke vurderinger som må gjøres etter individuell kartlegging.

Innhold

DEL 1: Underernæring

DEL 2: Kartlegging av ernæringssituasjon

DEL 3: Fra individuell kartlegging til mål og tiltak

DEL 4: Oppfølging og evaluering av ernæringstiltak


Egenpåmelding (Deltaker)