KS Læring retningslinjer

Personvern og personopplysninger

Hos KS tar vi ditt privatliv veldig alvorlig. For å gi tilgang til tjenesten må vi samle inn og lagre noen personlige opplysninger om deg.


Mindreårige

Personer under 16 år har ikke lov til å få tilgang til tjenestene som tilbys av https://kslaring.no/. Ved å godta denne personvernpolicyen godtar du også at du er 16 år eller eldre.


Hva samles? 

Grunnleggende profilinformasjon er samlet fra deg når du oppretter din konto, inkludert ditt fulle navn og e-postadresse. Når du bruker nettstedet, blir også informasjon om brukere, kurs, aktiviteter og ressurser du samhandler med, lagret og knyttet til profilinformasjonen din.


Hvordan brukes denne informasjonen?

Denne informasjonen brukes bare til å gi deg tilgang til ressursene på https://kslaring.no/. Leder kan få informasjon ved påmelding til kurs, og kan ta ut oversikter hvem som har avviklet hvilke kurs. Statistisk informasjon om bruken av nettstedet brukes også til å forbedre nettstedet og tjenestene som tilbys på https://kslaring.no/nettstedet.


Hvem kan jeg kontakte?

Spørsmål om personvern og personopplysninger rettes til personvern@kslaring.no


Hvem deles dataene mine med?

Når du melder deg på kurs og arrangementer, kan vi be deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, jobbtelefon, stilling og fakturareferanse. Med unntak av navn, e-post, arbeidssted og fullført dato, som kan bli publisert på deltakerlister for innloggede brukere, deles opplysninger ikke med andre.

Det er inngått avtale med følgende underleverandører:

  • Kommuneforlaget AS for drift av applikasjonen KS Læring. Kommuneforlaget har databehandleravtale med sin underleverandør Amazon. Datalagringen foregår innenfor EU/EØS, og personopplysningene vil ikke bli overført utenfor EU/EØS.
  • Catalyst IT Europe Limited for utvikling av applikasjonen KS Læring.
  • Kommuneforlaget AS for brukerstøtte til KS Læring.
  • Difi for bruk av ID-porten til innlogging i KS Læring.
  • Telemark kompetanse AS for spredning av KS Læring.


For å gi tilgang til LTI innhold levert av eksterne portaler KS eller din arbeidsgiver har avtale med, kan vi dele din grunnleggende profilinformasjon med disse firmaene. Personvernombud hos firmaet finnes på hjemmesiden til firmaet. Personvernreglene for firmaene er tilgjengelig på hjemmesiden til disse. For å beskytte ditt privatliv har skal KS eller din arbeidsgiver ha inngått databehandleravtale med firmaene som tilbyr kurs på ekstern portal. Vilkårene i en slik avtale er tilgjengelig fra KS eller din arbeidsgiver.


Hvor lenge lagres dataene mine?

Dine personopplysninger lagres så lenge du er påmeldt et eller flere kurs på https://kslaring.no/. Kursdata og din profil slettes når din konto ikke er blitt brukt de siste 36 måneder. Du mottar et varsel når 36 måneder med inaktivitet nærmer seg, og du kan unngå sletting ved å logge inn. Ledere bør ta ut rapporter om egne ansatte innen 36 måneder og be egne ansatte logge inn i KS Læring med jevne mellomrom for å holde kontoen aktiv utover 36 måneder.


Hvordan trekker jeg mitt samtykke til KS for å lagre og behandle mine personlige data?

Hvis du tidligere har samtykket i å tillate KS å lagre og behandle dine personopplysninger i samsvar med disse personvernreglene, og du ønsker å trekke samtykket, vennligst send en e-post til personvern@kslaring.no. Du vil ikke lenger kunne få tilgang til tjenestene som tilbys av https://kslaring.no/ hvis samtykket ditt trekkes tilbake. Der KS Læring brukes som en del av din arbeidsgivers verktøy for kompetansestyring forutsettes det at du har dialog med arbeidsgiver.


Hvordan ber jeg om at mine personlige data blir korrigert eller slettet?

Du kan korrigere din grunnleggende profilinformasjon ved å logge deg på https://kslaring.no/ og redigere din egen profil. Hvis du har spørsmål, eller vil at andre data skal korrigeres eller slettes, send en e-post til personvern@kslaring.no


Hvordan ber jeg om en registrering av alle mine personlige data som er samlet?

Du kan be om en oversikt over alle personopplysninger knyttet til deg som er innsamlet i samsvar med denne personvernreglene. For å gjøre det, vennligst send en e-post til personvern@kslaring.no.

Sist endret: tirsdag, 29 mai 2018, 08:45