Roller i KS Læring på kommunenivå

Superbruker, Kursoppretter og Org-superbruker

Rollene i KS Læring er Portaladministrator > KS Læring-brukerstøtte > Superbruker i kommune > Kursoppretter i kommune > Kursansvarlig > Instruktør > Deltaker > Gjest. Rollene har ulike rettigheter, og de gjelder innen ulike områder - hele portalen, kommunens kursområde eller kurset. 

Hver kommune har to administrative roller for sitt kursområde i KS Læring – Superbruker og Kursoppretter. Det finnes en administrativ rolle til, kalt Org-superbruker, som kan legge inn og endre organisasjonsstruktur, jobbroller, samt hvem som er ledere og hvem som skal ha rapporttilgang i modulen Kompetansestyring.

Det finnes altså to typer superbruker-roller på KS Læring i kommunen.


KS Læring – administrasjon av kommunens innhold

Superbruker-rollen for kommunen blir lagt til av KS Læring-brukerstøtte når kommunen tegner avtale.

Superbruker kan tildele rollen superbruker eller kursoppretter på ulike nivå (kurskategorier) i kommunen. 

Superbruker kan opprette kurs, endre andres kurs, slette kurs og opprette underkategorier i kommunen.

Superbruker kan tildele rollen kursansvarlig til hvem som helst, når som helst.

Kursoppretter-rollen er den som oppretter et nettkurs eller et arrangement. Kursoppretter rollen gir ikke tilgang til å endre på læringsressurser.

Kursoppretter kan tildele rollen kursansvarlig når det opprettes kurs ved hjelp av veiviseren.

Kursansvarlig-rollen er den som «eier» kurset i kommunen og som lager selve kursinnholdet.

Instruktør-rollen har tilgang til kurset, registrere deltakere på fysiske kurs og gi meldinger til deltakere. Instruktør kan ikke endre kursinnhold.

Deltaker-rollen er den ansatte i kommunen som tar kurs på KS Læring. Den ansatte må logge seg på ved navn, enten via ID-porten eller ved at kommunen har registrert alle ansatte via automatisk innlogging (singel sign on). Det er mulig å gå gjennom noen kurs som gjest, da registreres imidlertid ingen historikk på gjennomføring.


Kompetansestyring er en modul til KS Læring

I Kompetansestyrings-modulen er det andre roller enn det som gjelder innhold på KS Læring. Kompetansestyringsmodulen regulerer alt som har med organisasjonsstruktur, rettigheter for leder, tilknytning for ansatte og tilgang til rapporter.


Org-Superbruker-rollen for denne modulen tildeles kommunen av KS Læring-brukerstøtte.

  • Org-Superbruker kan endre organisasjonsstrukturen.
  • Org-Superbruker kan legge til ledere.
  • Org-Superbruker kan legge til andre med rapporttilgang.
  • Org-Superbruker kan fjerne brukere fra arbeidssted.

Leder-rollen kan ta ut rapporter på sitt nivå. Leder kan nekte nye brukere å knytte seg til leders arbeidssted. Leder skal godkjenne påmelding til kurs om dette er påkrevd for det enkelte kurs.

Rapporttilgang-rollen kan ta ut rapporter på det nivå de er tildelt den rettigheten. Dette kan være sekretærer på avdelingsnivå eller HR ansatte som bistår hele kommunen.


Sist endret: mandag, 16. april 2018, 10:45