HR konsern og hovedsammenslutningene inviterer til fellesskolering i Hovedavtalen

Hovedavtalen er inngått mellom de sentrale tariffpartene i kommunesektoren. KS representerer kommunene som part og de enkelte arbeidstakerorganisasjonene er part på arbeidstakersiden. Hovedavtalen regulerer de ansattes medbestemmelsesrett i arbeidsforholdet, og bygger på prinsippet om at denne retten skal utøves gjennom de tillitsvalgte.

HR konsern og hovedsammenslutningene inviterer nå til fellesskolering i Hovedavtalen. Hensikten med skoleringen er å gi partene på kommunenivå en felles innføring og forståelse i intensjoner og paragrafer i avtalen.

Om dette kurset

Hovedavtalen inneholder bestemmelser om forhandlingsordning, prosedyrer samt arbeidsgivers og tillitsvalgtes rettigheter og plikter. Hovedavtalen er et virkemiddel for å sikre samhandling og gode prosesser mellom partene. De sentrale tariffparter, KS og hovedsammenslutningene, arrangerte en fellesskolering i Hovedavtalen høsten 2016. Hensikten med skoleringen var å gi partene på kommunenivå en felles innføring og forståelse i intensjoner og paragrafer i avtalen. Fra Bergen kommune var HR konsern og de konserntillitsvalgte representert på skoleringen. Som en forlengelse av denne skoleringen skal de lokale parter nå arrangere en intern skolering for alle aktuelle arbeidsgivere og tillitsvalgte på nivå 1 samt aktuelle etater og seksjoner.

Bergen kommune har laget en egen rutinebeskrivelse for samarbeidet etter Hovedavtalen. Denne rutinebeskrivelsen ligger på Allmenningen. Bergen kommune sin parlamentariske styringsform gir både muligheter og utfordringer i arbeidet med de ansattes medbestemmelse og medinnflytelse. På denne samlingen vil vi både gå gjennom intensjoner og paragrafer i Hovedavtalen, men også knytte dette til lokale forhold i Bergen kommune i forhold til både organisasjonsstruktur og styringsform.

I etterkant av denne samlingen vil de ulike avdelingene få ansvar for å arrangere lokale fellesskoleringer for enhetsledere og plasstillitsvalgte.

Alle bør ta med et eksemplar av Hovedavtalen til samlingen, og det vil også være en fordel om deltagerne har sett gjennom Bergen kommune sin lokale rutinebeskrivelse.

Velkommen til fellesskolering.


Målgruppe:

Arbeidsgiver:

  • Kommunaldirektører
  • Administrasjonssjefer
  • De fra kommunaldirektørenes staber som bidrar i informasjons- og drøftingsmøter
  • Eventuelt andre fra nivå 1 som har fullmakter på personal- eller økonomifeltet.
  • Etats- og seksjonsledere med ansvar for informasjons- og drøftingsmøter 

Arbeidstaker:

Alle med funksjon som hovedtillitsvalgt/konserntillitsvalgt fra alle arbeidstakerorganisasjonene.


Forelesere:

Bjarne Mohn Olsvold – forhandlingsleder Bergen kommune
Renathe Øen Remes – LO/FO
Bente Myrtveit – Unio/Utdanningsforbundet


Det serveres lunsj.

Kurset er gratis.

Kontaktinformasjon til kursarrangør: mailto:kathrine.martinsen@bergen.kommune.no


Produsert av
HR konsern, Bergen kommune
Kurssted
Grand hotell Terminus, Bergen
Tid fra - til
31.03.2017 kl. 0830-1500
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
27 av 70
Påmeldingsfrist
24.02.2017