Velkommen til kurset "Tryggere hjemme-kurs i fallforebygging for sykepleiere, vernepleiere og helsefagarbeidere"

Fall er den vanligste ulykkestypen blant eldre og de fleste fallulykker skjer i hjemmet til den eldre. Mange tror at fall er en naturlig del av å bli eldre, men det er ikke normalt å falle. Heldigvis kan de fleste fall forebygges og du som er sykepleier, vernepleier eller helsefagarbeider har en nøkkelrolle i å identifisere fallrisiko og iverksette treffsikre fallforebyggende tiltak.

Dette kurset gir deg fakta om fall og fallskader, kunnskap om hvordan fallrisiko kan identifiseres og hvilke tiltak som har effekt for å forebygge fall. Dersom du ønsker å fordype deg i tematikken, finner du lenker til kilder og relevante, eksterne ressurser helt til slutt i kurset. 

Kurset tar ca. 1,5 timer å gjennomføre og består av teori, filmer og oppgaver. På grunn av filmer kreves det at PC-en som benyttes til å ta kurset har lydfunksjonalitet.  

Kapitler i kurset

  • Velkommen til kurs 
  • Kapittel 1: Fakta om fall og fallskader
  • Kapittel 2: Identifisere og vurdere risiko for fall
  • Kapittel 3: Hvordan unngå fall og den neste fallskaden 
  • Kapittel 4: Akutte fallsituasjoner
  • Kilder og ressurser

Hvordan gjennomfører du kurset:  

Når du har meldt deg på nettkurset kan du ta kurset sammenhengende eller dele det opp. Du kan avslutte, for så å starte der du slapp sist gang. Du får opp de ulike delene ved å klikke på «Tryggere hjemme - kurs i fallforebygging for sykepleiere og helsefagarbeidere" på høyre side under innholdsfortegnelsen. 

Etter at du har gjennomført hele kurset får du kursbevis.   

Faglig innhold: Gro Idland, Hilde Therese Katralen, Benedicte Østen, Heidi Strömborg Sand (alle fra Helseetaten). Illustrasjoner og lay out: Elin Agasøster (Helseetaten) og Margareth Sripo Sanner (Comte Bureau AS). 


Sist oppdatert
16.05.2024
Kursansvarlig
Læringsformat