Kjønnssammensetning blant de ansatte i barnehagen – hvorfor skal vi bry oss?

Barnehagen skal gjenspeile samfunnet for øvrig, og det er viktig for barnehagens kvalitative tilbud at barn har kontakt med både kvinner og menn. Bergen kommune har en målsetting om at 20% av de ansatte skal være menn. Etter årsmelding 2017 har de kommunale barnehagene 10,4 % mannlige ansatte.

Bergen kommune har høsten 2017 satt ned en prosjektgruppe som skal arbeide med «Menn i barnehagen». Prosjektgruppen er nedsatt av Bergen kommune som barnehageeier, og arbeidet i prosjektgruppen blir derfor spesielt rettet mot kommunale barnehager vedrørende å beholde og rekruttere menn. 

Om dette kurset

I flere år har det vært stort fokus på å rekruttere flere mannlige barnehageansatte. Hvorfor mener noen at det er så viktig? Et annet spørsmål er hvordan arbeidshverdagen er for menn som jobber i barnehagen. Er barnehagen en inkluderende arbeidsplass for alle, både mannlige og kvinnelige ansatte? Dette er noen temaer som blir tatt opp når vi skal snakke om hvordan vi kan motivere mannlige ansatte til å fortsatt arbeide innenfor en sektor med ca. 90 prosent kvinnelige ansatte.

Målgruppe: Styrere og mannlige ansatte i Bergen kommune

Kursbeskrivelse: Foredragsholder Mette Løvgren er forsker i Seksjon for ungdomsforskning. Hun har doktorgrad i profesjonsstudier fra Senter for Profesjonsstudier ved Høgskolen i Oslo og Akershus og mastergrad i sosiologi fra Universitetet i Oslo. Hennes doktorgradsavhandling omhandlet arbeidsdeling mellom faglærte og ufaglærte, og hun undersøkte også arbeidsdeling mellom mannlige og kvinnelige ansatte.

Påmeldingsfrist: 07.05.18 ETTER denne datoen er det ikke mulig å melde seg på - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra

Avmeldingsfrist: 15.05.18 Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra


Kontaktinformasjon til kursarrangør: Siren Risti: tlf 55 56 24 90 og epost - siren.risti@bergen.kommune.no


Forutsetninger
Ingen
Produsert av
seksjon barnehage, Bergen kommune
Kurssted
Nøstet - 1.etasje, Bergen
Tid fra - til
15.05.2018 kl. 12:00-15:00
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
48 av 80
Påmeldingsfrist
07.05.2018