Bergen kommune inviterer til et kompetansetiltak, bestående av to halvdagssamlinger for barnehager i Bergen med temaene «Barns forhold til egen kropp» og «Kjønns- og seksualitetsmangfold».

Kompetansetiltaket tar utgangspunkt i nasjonale og lokale føringer, blant annet Snakk om det! Strategi for seksuell helse (2017-2022), Rammeplan for barnehagen (2017), Sammen for kvalitet – lek og læring (2018-2021) og Regnbuebyen Bergen. Plan for kjønns- og seksualitetsmangfold (2017-2021). Byrådet la frem plan for seksuell helse, seksualopplysning og -undervisning i møte 7. februar 19. Med planen ønsker byrådet å bidra til å sikre god seksuell helse for barn og unge. Planen skal til videre behandling i komite og bystyre.

Vi inviterer til to halvdagssamlinger for styrere og pedagoger i de kommunale barnehagene. Det blir gitt samme tilbud før og etter lunsj, slik at flest mulig fra barnehagene kan delta.

Om dette kurset

strektegning gjort av barn

Forelesning begynner kl. 12:30.
Kaffe og te serveres fra kl. 12:00

Målgruppe: Barnehagelærere, lederteam og styrer ansatt i Bergen kommune


Kursbeskrivelse: Kjønns- og seksualitetsmangfold
Hvordan fremme positive holdninger til kropp, kjærlighet, følelser og identitet, og gi barn kunnskaper som hindrer diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk i barnehagen? Bruk av normkritisk pedagogikk.

Rosa Kompetanse barnehage, som er fagavdeling for FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold), vil holde innlegg på dag 2. Rosa Kompetanse barnehage tar opp temaet kjønns- og seksualitetsmangfold, men har også fokus på normkritisk perspektiv/pedagogikk som en måte å jobbe på i forhold til barns og voksnes verdier og holdninger.

Påmeldingsfrist: 08.03.19. ETTER denne dato er det ikke mulig å melde seg på kurset.

Avmeldingsfrist:13.03.19 Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra

Kontaktinformasjon til kursarrangør: Sissel Hedvig Lilletvedt: Sissel.lilletvedt@bergen.kommune.no


Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Fagavdeling barnehage og skole, Bergen kommune
Kurssted
Scandic Bergen City
Tid fra - til
21.05.2019 kl. 12:30-15:30
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
32 av 100
Påmeldingsfrist
17.05.2019