Velkommen til heldags fagsamling for sertifiserte ICDP-veiledere, styrere i kommunale barnehager og PPS-fagsentre i Bergen.  ICDP er en viktig del av Bergen kommune sin satsning på pedagogisk relasjonskompetanse, og er videreført i kvalitetsutviklingsplanen «Sammen for kvalitet – Lek og læring». Denne samlingen vil ha som mål å støtte ICDP-veiledere og styrere i arbeidet med å bruke ICDP aktivt i egen barnehage.

Om dette kurset


Målgruppe: Sertifiserte ICDP-veiledere, styrere i kommunale barnehager og PPS-fagsentre i Bergen.

Kursbeskrivelse: ICDP er en viktig del av Bergen kommune sitt arbeid med pedagogisk relasjonskompetanse og kommunen har gjennom flere år utdannet og sertifisert egne veiledere. BBSI, Seksjon barnehage arrangere i år en egen fagsamling for å støtte barnehagenes arbeid med ICDP. Innholdet knyttes til Rammeplan, 2017 og kvalitetsutviklingsplanen «Sammen for kvalitet - Lek og Læring».

Første halvdel av dagen er temaet; «ICDP-veileder – med fokus på veilederrollen» ved våre ICDP-trenere: Kristin T. Haugsbø, Frøydis Totland og Hilde Tørnes

Våre tre trenere forteller om hva som er nytt i ICDP, går gjennom ICDP-huset og deler teori og erfaringer fra veilederrollen. Både for styrere, nyutdannede og erfarne veiledere vil dette være et nyttig gjensyn og en oppfrisking av innholdet i ICDP. Her legger vi også opp til gruppearbeid og refleksjon på tvers av barnehagene.


Andre halvdel av dagen er temaet; «Hva er det jeg føler?». Forelesning med Frode Thuen

Frode Thuen har nylig gitt ut ny bok sammen med John M. Gottman, og forelesningen vil ta utgangspunkt i boken. Innholdet er knyttet til forskning som viser at barn som lærer å håndtere vanskelige følelser tidlig, får det enklere senere i livet. Thuen og Gottman viser gjennom vitenskapelig underbygde råd og strategier hvordan man kan hjelpe barn til å håndtere sine følelser.

Påmeldingsfrist: 03.06.19 Etter denne dato er det ikke mulig å melde seg på selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra

Kontaktinformasjon til kursarrangør: For aktiv e-postadresse skriv: mona.rasmussen2@bergen.kommune.no


Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Seksjon barnehage, Fagavdeling barnehage og skole, Bergen kommune
Kurssted
Nøstet, Nøstegaten 58A - 1.etasje
Tid fra - til
07.06.2019 kl. 08:30-15:30
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
0 av 61
Påmeldingsfrist
03.06.2019