Bergen kommune arrangerer en ny og lærerik fagdag for styrere og pedagoger i private og kommunale barnehager.

Vi har invitert tre engasjerte og kunnskapsrike forelesere til å gi oss sitt perspektiv på barns medvirkning og barnehagelærernes profesjonsetiske ansvar.

Om dette kurset

Målgruppe: styrere og pedagoger i private og kommunale barnehager.

Kursbeskrivelse: barns medvirkning er tema for dagen.

Ann Åberg

Att lyssna på de yngre barnens upptäckter i ett projekterande arbetssätt- att sätta pedagogisk dokumentation i rörelse ved Ann Åberg. NB Foredragsholderen snakker svensk. Forelesningen beskriver noen utvalgte deler av et lengre prosjektarbeid som på ulike måter viser hvordan pedagogene er lydhøre for barnas interesser og gir de mulighet til å påvirke både innholdet og det fysiske læringsmiljøet i barnehagen.


Birgitte Fjørtoft

Lekens betydning– vårt profesjonsetiske ansvar ved Birgitte Fjørtoft. Rammeplanen slår fast at leken skal ha en sentral plass i barnehagen. Hva betyr dette i praksis? Hvordan kan vi la oss inspirere og berike av barns lekende væren i verden? De ansattes tilstedeværelse og sensitivitet i møte med barns lek har avgjørende betydning for god kvalitet i barnehagen. Men hvordan henger dette sammen med vårt pofesjonsetiske ansvar som barnehagelærere?


Berit Bae

Å ta barns perspektiv på alvor - barnehagelærers rolle i forhold til barns rett til medvirkning ved Berit Bae. Foredraget vil belyse hvordan barns rett til medvirkning er forankret i nasjonale og internasjonale kilder, og deretter drøfte hvordan det går an å jobbe i praksis for å realisere barns rett til medvirkning.


Påmeldingsfrist: 18.02.18 (ikke mulig å melde seg på selv ETTER denne datoen). Etter fristen: Ta direkte kontakt med kursansvarlig for å melde fra.

Avmeldingsfrist: 19.02.18 (ikke mulig å melde seg ut selv f.o.m. denne datoen). Etter fristen: Ta direkte kontakt med kursansvarlig for å melde fra.

Kontaktinformasjon til kursarrangør: Anne-Christin Boge: Anne-Christin.Boge@bergen.kommune.no


Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Seksjon barnehage, Bergen kommune
Kurssted
Scandic Bergen City
Tid fra - til
20.02.2018 kl. 08:15-16:00
Ekstern pris
600
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
82 av 300
Påmeldingsfrist
18.02.2018