Problemer med innlogging?

IdportenPå KS Læring er det flere måter å logge inn på. Du kan logge inn via ID-porten. Du kan også komme automatisk inn på, hvis din kommune har integrasjon for automatisk innlogging.

Du har sikkert lagt merke til at det er en grå link merket "Admin-login" under Idporten-knappen. Den er som navnet antyder: Kun for administratorer som er gitt spesiell tilgang denne veien. Ingen andre og er derfor grået ned for at en ikke skal ta feil ved et uhell.


Jeg klikker på Idporten-knappen og får ikke logget inn med BankID

Sjekk om BankID-en din fungerer mot nettbanken. Siden vi bruker nøyaktig samme tjeneste som nettbanken din, betyr det at du tastet noe feil da du forsøkte å logge inn i KS Læring med BankID. Prøv igjen.


Jeg klikker på "Admin-login" og får ikke logget inn

Sjekk om brukerkontoen du prøver å logge inn med har noe med admin-innloggingen å gjøre. Hvis du har fått den tildelt for å administrere kommunens del av KS Læring, er det trolig riktig brukerkonto. Hvis du prøver å logge inn med ditt lokale brukernavn/passord fra egen kommune/fylkeskommune, bør du snu nå. Du er rett og slett på feil sted.


Jeg bruker hurtiginnloggingslenken og pinkode

Du kan opprette en lenke med pinkode for hurtig innlogging via din profil etter at du har logget inn. Kombinert med hurtiglenken, som er generert bare for deg, kan du dermed logge inn med et klikk på denne lenken og skrive inn pinkoden. Bommer du tre ganger må du logge inn på vanlig måte, bytte pinkoden og hente ut en ny hurtiglenke. Dette er gjort for å beskytte informasjonen din mot angrep fra andre.


Jeg klikker på KS Læring-knappen i vårt intranett og skulle vært direkte innlogget

En rekke kommuner har nå automatisk innlogging i KS Læring på jobb via intranettet (Single Sign On). Hvis dette ikke fungerer, ta først kontakt med IT-support i egen kommune og beskriv hva du gjorde. IT-support tar kontakt med oss om nødvendig.<< Tilbake

Sist endra: Tuesday, 18 February 2020, 10:21