For deg som skal være ansvarlig for gjennomføring av etisk refleksjon i din avdeling, og som ikke har vært på kurs før.

Om kurset

Har du noen ganger opplevd på jobb å stå i vanskelige situasjoner som det ikke er en åpenbar god løsning på? Hvor det blir galt uansett hva du velger?

I helsevesenet møter vi på etiske dilemmaer daglig og ukentlig. Når vi er gode på å løfte frem disse dilemmaene ved hjelp av etisk refleksjon,

så er sjansen større for at vi står lengre, tryggere og bedre i jobb og at pasient og pårørendes syn på saken blir ivaretatt og at kvalitet i tjenesten opprettholdes. 

Les mer om hvorfor etisk refleksjon er viktig her.

Dette kurset vil gi en innføring i grunnleggende etikk, teoretisk og praktisk opplæring i 6-trinnsmodellen og gjennomgang av etikkveileders rolle og funksjon. 

Etter kurset er det forventet at du skal lede etikkrefleksjon i din avdeling, og du vil få invitasjon til å delta i nettverk for etikkveiledere i din virksomhet.

Nettverkene har samling cirka 3 ganger i året, hvor man øver på metoder for etisk refleksjon, samt deler erfaringer fra å lede etikkrefleksjon.

Se eksempel på etisk dilemma om Martin, sykepleier Kari og datter Lise her.

Veileder til 6-trinnsmodellen for etisk refleksjon. Last ned og skriv ut. Ta gjerne med utskriften på kurset.

 

PRAKTISK INFORMASJON

Kurset holdes på Narren i 1 etg. Furuheim sykehjem, Gamle Kongevei 27. Det er lurt å møte opp i god tid, for å finne ledig parkering.

Ta gjerne med matpakke, kaffe og te serveres på kurset. 

Dersom du har symptomer på sykdom, skal du ikke komme på kurset, men ta en covid-test og holde deg hjemme. 


Forutsetninger
Kurset er forbeholdt ansatte i Helse og mestring, Larvik kommune, som skal være etikkveiledere på arbeidsplassen sin og som ikke har vært på dette kurset før. Det må være avklart med lederen din på forhånd at du skal være etikkveileder og ha godkjent din deltakelse på dette kurset. Kurset krever at du forbereder deg. Se hva du må gjøre i kursbeskrivelse.
Produsert av
Larvik kommune, helse og mestring
Kursansvarlig
Tid fra - til
28.09.2021 kl 11:30-15:00
Tidsbruk
3,5 time
Beregnet arbeidsmengde
4,5 time
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
16 av 20
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger