DETTE KURSET ER IKKE LENGER I BRUK. DET ER KOMMET EN NY UTGAVE.

KLIKK HER FOR GÅ TIL DEN NYE VERSJONEN

Dette er et kurs om:

  • hvilke fullmakter man kan få innen legmiddelhåndtering i Bergen kommune 
  • hvordan man skal dele ut legemiddel 
  • å lese og bruke legemiddelkort fra journalsystemene GBD og Profil
  • hvordan dokumentere at legemiddel er utdelt
  • hvordan melde avvik i BkKvalitet

Målet med kurset er at ansatte som skal få fullmakt til å dele ut legemiddel skal vite hva fullmakten innebærer, forstå og kunne bruke et legemiddelkort for å kunne dele ut riktig legemiddel til riktig tid, vite hvordan de skal dele ut legemiddel og hvordan de skal dokumentere utdelingen.

Dette kurset er bare en liten del av opplæringen man må ha for å kunne få fullmakt til å dele ut legemiddel. Man må for eksempel også gjennomføre e-læringskurset "Kurs i legemiddelhåndtering for helsefagarbeidere og assistenter" med tilhørende passeringstest, en test i legemiddelkort og få lokal opplæring på arbeidsplassen.

Målgrupppe: 
Nettkurset gjelder for helsefagarbeidere og ansatte uten helsefaglig utdanning, som skal få delegert fullmakt til å dele ut legemiddel.

Læringsmål: 
Etter fullført kurs skal du vite hva du har lov til og hva du ikke har lov til.  Du skal kunne lese og forstå legemiddelkort fra GBD og/eller Profil, dele ut legemiddel på riktig måte og kunne dokumentere hva du har delt ut.

Starte kurset / påmelding:
Trykk på knappen "Gå til påmelding" for å starte kurset. Du vil umiddelbart bli registrert som deltaker, og motta en e-post-bekreftelse.

Tekniske krav:
Kurset fungerer på datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner som har en nettleser av nyere dato slik at den støtter HTML5. Eksempel på nettlesere er Microsoft Internet Explorer versjon 9 eller nyere, Opera, Google Chrome og Apple Safari.


Sist oppdatert
21.09.2020
Forutsetninger
Gjeonnmført e-læringskurset "Kurs i legemiddelhåndtering for helsefagarbeidere og assistenter"
Produsert av
Bergen kommune
Kursansvarlig
Tidsbruk
40 min
Læringsformat
Nettkurs
Deltakervurderinger
Beklager, men det er ikke mange nok som har vurdert dette kurset ennå.
Kursvurderinger